Çocuklar uzay yolculuğuna çıktı

Bismil İlçe Belediyesinin, ilçedeki okullara yönelik düzenlenen ve çocuklara yeni ufuklar açma, gelişimlerine artı bir değer katma adına gerçekleştirilen “Uzay Çadırı/Planetaryum” gösterileri Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam etti.

Haberler 22.03.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçenin her alanna yerel yönetimin gücüyle dokunular yapmaya devam eden Bismil Belediyesi, geleceimiz olan çocuklarmza yönelik farkndalk ortaya koyan çalmalara da bir bir imza atyor. Bu kapsamda Bismil Belediyesi, gökyüzünü en ince ayrntsna kadar gösteren Uzay çadr/Planetaryum gösterisini ilkokullarda eitim alan çocuklarn ayaklarna kadar götürüyor. Zaman zaman farkl okul ve parklarda sürekli devam edecek Planetaryum gösterilerinin ilk dura Atatürk lköretim Okulu oldu. Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal leri Müdürlüüne bal Personellerin gözetiminde çocuklara galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini izletiliyor.

Etkinliin Diyarbakrda bir ilk olduunu söyleyen Bakan Gülenç, Zaman zaman farkl okullar ve parklarda sürekli devam edecek olan Planetaryum gösteriminin ilki Atatürk lköretim okulunda balattk. Bildiiniz gibi okullarda devam eden Planetaryum, yani uzay gösterisi etkinliklerimiz sürekli devam edecek. Uzay tabi ki çocuklar için çok gizemli. Ayn eyleri bizlerde okul yllarnda yaadk. Uzay nedir? Gezegen nedir? Dünyann güne ve ay ile ilikisi nedir? Bunlar görsel olarak çocuklarmza ifade edebilmek adna Uzay çadrn çocuklarmzla buluturduk dedi.

Bismil Belediyesinin yarnn umudu olan çocuklarmzn geliimine katk salamak adna Milli Eitim Müdürlüü ile ortak projeler ürettiini söyleyen Bakan Gülenç, Gücümüzün yettii oranda onlara katk ve destek olmaya çalyoruz. Bir taraftan da çocuklarmzn daha kaliteli yetimesi adna bu tür farkndalk oluturan eitim ve faaliyetler yapmaya çalyoruz. Uzay çadr ile çocuklarmzn uzay merakn bir nebze de olsa gidermi olduk. Bizler de bundan mutluluk duyduk diye konutu.

çocuklar için ne yapsak az

Gelecein teminat çocuklar için ne yaparlarsa yapsnlar az olduunu ifade eden Gülenç, öyle devam etti: Bütün derdimiz ve heyecanmz, bütün yaptmz faaliyetler onlara daha güzel bir gelecek içindir. Bu vesile ile tekrar çocuklarmzn eitimlerine her daim katk vermek temennisiyle, hepinizi sevgi ve sayg ile selamlyorum ifadelerinde bulundu.

Uzay ve gökyüzü izlerken çok heyecanlandn söyleyen Atatürk lköretim Okulu 1. snf örencisi evval Aksa çelebi ise, Uzay çadrnda Uzay izlerken çok heyecanlandm, yldzlar gördüm, dev canavarlar üzerime geliyordu, gerçek gibiydi, teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git