“Çocukları oyuncak silahtan uzak tutun”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Özgür Gel, silahla oynayan çocukların şiddete meyilli yetiştiğini belirterek ebeynleri uyardı. Özellikle yaz tatilinin girmesi ile çocukların daha çok oyun vakti bulduğunu kaydeden Uzman Dr. Özgür Gel, çocukların geleneksel oyunlarla oynatılmasını dijital oyuncaklardan ve şiddete yönlendiren oyuncak silahlardan uzak tutulmasını önerdi.

Haberler 25.06.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar çocuk yapan en büyük özelliklerden birinin oyun olduunu ve bu hakknda çocuklara kesinlikle verilmesi gerektiini kaydeden çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Özgür Gel, çeitli bilgisayar oyunlar ve baz dizilerin çocuklarn oyuncak silahlarla oynamaya yönelttiini kaydetti. Özellikle erkek çocuklar tarafndan bir tutku haline gelen oyuncak silahla oyunun çocuklar iddete meyilli hale getirdiini ifade eden Dr. Özgür Gel, çok masum gözükse de Oyuncak silahlar aslnda çocuu iddete itiyor. çocuklarda soyut düünme kavramnn 8-10 yandan sonra geliir. Bu nedenle çocuklarn oyuncak silahla oynamasn tavsiye etmiyoruz. Silah oyuncak da olsa çocuklara Güçlüyüm, ben ne istersem yaparm duygusu veriyor. Bu da çocuun iddete meyletmesine neden oluyor diye konutu.

OYUNCAK SLAHLAR

statistiki verilere göre; Türkiyede yllk ortalama 4 bin kiinin ateli silahla vurularak hayatn kaybettiini bunun nedenlerinden birinin de küçük yalarda balayan silah tutkusundan kaynaklandn kaydeden Ege Liva Hastanesi çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Özgür Gel, Maalesef gerçek silah da oyuncak silahm gibi oynamaya kalkan çocuklar da sonu çok üzücü olaylara neden olabiliyor. Daha sakin ve çevresi ile uyumlu bir toplum için çocuklarn oyuncak silahlardan uzak tutulmasn tavsiye ediyorum diyerek çocuklarn bu yaz tatilinde oyuncak silahlarla deil geleneksel oyunlarla oynatlmasn tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git