'Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin'

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, "Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin." dedi.

Haberler 28.08.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu Bakan Fevzi Apaydn, korsan okul servislerinin çocuklar için tehlike saçtn belirterek, çocuklarnz korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kaytl esnafmz tercih edin. Velilerimiz, il trafik komisyonlarnca servis ücretleri belirlenene kadar anlama yapmamal. dedi.

Apaydn, yeni eitim öretim yl öncesi okul servislerine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Velilerden çocuklarn okula kayt ettirirken servis seçiminde çok dikkatli olmalarn isteyen Apaydn, çou ilde okul servis ücretlerinin henüz belirlenmediini hatrlatt.

Apaydn, baz özel okul servislerinin imdiden ücretlerini belirlediklerini dile getirerek, çou verilmeyen hizmeti veriliyormu gibi gösterip fahi fiyat uygulayan bu servislerden uzak durulmal. Velilerimiz, il trafik komisyonlarnca servis ücretleri belirlenene kadar anlama yapmamal. diye konutu.

Düzenli eitimden geçen oför tercih edilmeli

Apaydn, ilgili mesleki odasna kaytl olmayan korsan servislerin çocuklarn can güvenliini tehdit ettiini vurgulayarak, unlar söyledi:

çocuklar korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kaytl esnafmz tercih edin. Üç be lira daha ucuz ulam için kesinlikle korsan servislere itibar edilmemeli. Mesleki odamza kaytl, vergisini ödeyen, TSE belgeli kamera ve kap sensörü olan, yardmc rehber personel bulunduran, düzenli eitimden geçerek kendini yenileyen ve ksaca servis oförlüü yapabilmenin tüm yasal artlarn tayan esnafmz tercih edilmelidir.

Olumsuz örneklerin yaanmamas için denetim art

Geçmi yllarda yaanan olumsuz durumlarn tekrar etmemesi için herkesin üzerine düen görevi yerine getirmesi gerektiinin altn çizen Apaydn, Öte yandan iligili bakanlklarca yürütülecek olan Okul Servis Araçlar Yönetmeliindeki deiiklikler unutulmamal. Her örenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarl sensörlü sistem bulundurma, iç ve d kamera sistemi ve en az 30 gün süreli kayt yapabilen kayt cihaz zorunluluklaryla ilgili süre Eylül 2020ye kadar uzatld. Bunlarn dnda, okul servis araçlarnn yerine getirmesi gereken zorunluluklar mutlaka denetlenmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git