Çocuklara eğitim desteği istediler!

"Devlet okullarında çocuklarımızın okuma yazmayı kolayca öğrenebilmeleri için özel etüt saatlerinin konulmasını istiyoruz"

Haberler 15.05.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altnokta Körler Dernei Kadndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs ule Sepin, özel okullara devam eden örencilere devlet tarafndan verilen katk pay oranlarnn, anne veya babas görme engelli olan çocuklar için artrlmasn istediklerini belirterek, Görme engelli anne veya babas olan çocuklarn devam ettii devlet okullarnda çocuklarmzn okuma-yazmay kolayca örenebilmeleri için de özel etüt saatlerinin konulmasn istiyoruz. dedi.

Sepin, Anneler Günü dolaysyla Türkiyenin farkl illerinden gelen görme engelli annelerin katlmyla bir otelde basn toplants düzenledi.

Derneklerince, görme engelli kadnlarn sorunlarn ve çözüm önerilerini dile getirmek amacyla 2014te Altnokta Körler Dernei Kadn Meclisinin kurulduunu anmsatan Sepin, 2015ten bu yana 32 ubenin delegelerinden oluan ve ylda iki kez toplanan Kadn Meclisinde sorunlarn ele alndn ve projelerin hazrlandn söyledi.

Kadna kar iddet ve toplumsal cinsiyet eitliini ele aldklarn ve deneyimlerini paylaarak yol haritas belirlediklerini anlatan Sepin, unlar kaydetti:

Bizler de dier kadnlar gibi çocuk dourabiliyor, çocuklarmza bakabiliyor ve onlar toplumda saygnl olan etkin bireyler olarak yetitirebilmek için çaba gösteriyoruz. Ancak bu çabamz, toplum tarafndan yok saylyor. Toplum, bizim tek bamza çocuumuza bakabileceimize, yetitirebileceimize inanmak istemiyor, bizleri çocuklarmzla birlikte gördüklerinde hala aryor.

Görme engelli anneler olarak bir araya geldiimiz toplantlarda, çocuklarmzn özellikle eitim sürecine aktif bir biçimde katlabilmeleri ve baarl birer örenci olabilmeleri gibi temel konularda sknt yayoruz. Özellikle, ilkokul birinci snfta çocuklarmz okuma yazma örenmekte sknt yayor. çocuklarmz gereken destei her zaman öretmenlerinden ve okul personelinden alamyor. çocuklarmzn eitim sürecinde, zaman zaman varsa yaknlarmzdan, komularmzdan destek alyoruz ancak yetersiz kalyoruz. Bu yetersizlik de Milli Eitim Bakanl bünyesinde yürütülecek çalmalarla giderilebilir.

- MEB çalma balatmal

Genel olarak ekonomik güçlerinin yetersiz olduunu ifade eden Sepin, Birçok görme engelli anne ve baba, ekonomik koullarn zorlayarak çocuklarn özel okullara göndermekte ve çocuklarnn özel öretmen desteiyle kolayca okuma yazma örenmelerini salayabilmektedir. dedi.

Sepin, çocuklarnn eitimlerine ilikin devletten destek talebinde bulunduklarn belirterek, öyle konutu:

Özel okullara devam eden örencilere destek amacyla devlet tarafndan verilen katk pay oranlarnn anne veya babas görme engelli olan çocuklar için artrlmasn istiyoruz. Görme engelli anne veya babas olan çocuklarn devam ettii devlet okullarnda çocuklarmzn okuma-yazmay kolayca örenebilmeleri için özel etüt saatlerinin konulmasn istiyoruz.

Toplumda eit bireyler olabilmemiz için görme engelli anneler olarak çocuklarmzn dier çocuklarla eit koullara ulaabilmeleri için hakkmza sahip çkyoruz. Bu konuya dikkat çekmek için Milli Eitim Bakanl yetkililerinin çalma balatmasn talep ediyoruz. Görme engelli anneler ile tüm annelerin Anneler Gününü kutluyoruz.

Ana Sayfaya Git