Çocuklara sevgi eli

Diyarbakır'a gelen Milli Birlik ve Kardeşlik Platformu mensupları, Sur ilçesinde terör mağduru öğrencilere kırtasiye ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan hikaye kitapları hediye etti.

Haberler 10.02.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzondan Diyarbakra gelen Milli Birlik ve Kardelik Platformu mensuplar tarafndan, Sur ilçesinde terör maduru örencilere çeitli yardmlarda bulunuldu.

Trabzonun çaykara ilçesinde belediyenin düzenledii Güneydou Örencilerine Sevgi Eli Projesi kapsamnda, Diyarbakra gelen Milli Birlik ve Kardelik Platformu üyeleri, Sur ilçesinde çeitli okullarda eitim gören terör maduru örencilere krtasiye, temizlik ürünleri ve çanakkale Savan anlatan hikaye kitaplar hediye etti.

Platform Bakan Ali Zeyrek, yapt açklamada, geli amaçlarnn beraberlii, birlii benimsemek ve devletin burada her daim olduunu göstermek olduunu söyledi.

Hep beraber karde olduklarn ispatlamak için kentte bulunduklarn belirten Zeyrek, Bizim için en önemli duygu ve eser kardeliktir. Biz bu kardelii nasl yllar boyunca yaattysak bundan sonra da her daim yüzyllar boyunca yaatmaya devam edeceiz. diye konutu.

SEVG SEL OLUTURULDU

Bölgede yaklak 50 bin örenciye krtasiye yardmnda bulunduklarn aktaran Zeybek, Sur ilçesinden Trabzon Uzungölde 100 örenciyi arlayacaklarn bildirdi.

Trabzondan Diyarbakra kardelik elini uzattklarn dile getiren Zeyrek, unlar kaydetti:

Örenciler ile bulumamz hayatta yaanacak en güzel bir duygudur çünkü biz Trabzonda çok rahat yayoruz ama burada örencilerimizin çok zor artlarda eitim aldklarn gördük. Terör maduru çocuklarla beraber olmak bizi mutlu etti. Her daim bu duyguyu yaayacaz. çanakkale bizim kardelik simgemizdir. çanakkale ruhunu Güneydouda yaatmak ve örencilerimizin tekrar bu ruhu yaamalar için çanakkale ruhunu anlatan hikaye kitaplarn hediye ederek buna vurgu yaptk.

Ana Sayfaya Git