Çocukların projesi üniversitede sergilendi

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesince Sosyal Destek Programı kapsamında hayata geçirilen "Çocuk Üniversitesi" projesi ile eğitime dahil edilen ortaokul öğrencilerinin hazırladığı proje çalışmaları, sergilendi.

Haberler 22.05.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazrlanan projeler, Kezer yerlekesi Mühendislik ve Mimarlk Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen kapan töreniyle davetlilerin beenisine sunuldu. Etkinlikle ilgili bilgi veren Siirt SODES çocuk Üniversitesinde Matematik Eitmeni Malik Durmaz, 20 hafta süren eitimin ilk 10 haftasnn multidisipliner çalmalar olarak matematik ile görsel sanatlar kapsadn, son 10 hafta ise uzmanlk alan üzerinde çalma yürütüldüünü aktard.

PROJELERN SERGLEDLER

Durmaz, proje kapsamnda çocuklara matematik ile el sanatlarn, matematik ile müzii ve matematik ile beden eitimini birletirdiklerini, matematiin dier bölümlerle ilikisini ortaya koyduklarn aktard. Örencilere matematikle ile ifreleme konulu eitim verildiini de aktaran Durmaz, Örenciler burada örenerek, elenerek, severek ve yaayarak bir örenme modeli ortaya koydu. Toplamda 20 hafta süren ve ilk 10 hafta birinci dönem, geri kalan da ikinci dönemi kapsad. lk dönem matematik ile görsel sanatlar birletirilerek yapld. Son 10 hafta uzmanlk alann kapsad. Bu projede çocuklardaki öz güven artnn bariz bir ekilde gözlemleme frsatmz oldu ve normal standartlarda okullarda göremedikleri etkinlikleri burada görebiliyor, ayrca çocuklar mikroskopla tantlar dedi.

çocuk üniversitesiyle önemli çalmalara tank olduklarn aktaran Sancaklar Orta Okulu Örencisi Ömer Yaman, ylsonu kapan töreniyle sergiledikleri projelerin davetliler tarafndan büyük beeni aldn söyledi.

Ana Sayfaya Git