Çocuklarınızdan beklememeniz gereken 4 şey

Ailelerin çocuklardan beklediği birçok konu var. Ancak bazen bu beklentiler çocukları olumsuz etkiliyor. Çocuklarınızdan bu dört önemli noktayı beklemekten vazgeçmeniz gerekiyor. Çocuk yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenler ve çocuklardan beklememeniz gereken 4 önemli madde...

Haberler 25.09.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklardan da her zaman, her konuda iyi olmalarn beklemek mümkün deil. çocuklarn da bir birey olduunu ve onlarn da kendilerini daha kötü hissedebilecei zamanlar olduunu unutmayn. Ayrca bu gerçei kabul etmek onlar daha iyi anlamanza yardmc olacak.

Onlarn çocuk olduunu unutmayn

çocuklarn hepsi küçük yalardan itibaren yeni eyler merak etmeye ve kefetmeye hevesliler ve gün içinde birden fazla duygu deiimini yaarlar. Bu ani deiimler anne ve babalar oldukça zorlasa da onlarn çocuk olduunu unutmamak gerekiyor. Karnzda oturup sizi yetikin bir birey gibi dinleyen bir çocuun, ksa bir süre sonra istedii oyuncak alnmad için yaad alama krizleriyle ba etmek zorunda kalabilirsiniz. Anne ve babalarn sabrl ve hogörülü olmalar gerekiyor.

çocuunuzu dier çocuklarla kyaslamayn

Her çocuk birbirinden farkl fiziksel ve karakteristik özelliklere sahip. Anne ve babalarn yapt en önemli yanllardan biri de çocuklarn dier çocuklarla kyaslamak oluyor. Bunun yan sra uzmanlara göre yatlarn yan sra kardeler arasnda bile kyaslama yapmaktan kaçnmak gerekiyor. Yaplan aratrmalar, kyaslama yaplan kardeler arasnda, dierine göre daha baarsz veya daha zayf eklinde yaplan tanmlamalarn çocuun üzerindeki olumsuz etkilerinin ilerleyen yalarda bile görüldüünbü ortaya çkarm.

çocuunuzun birçok konuda sizden farkl olacan düünmeyin

James Baldwin, çocuklar büyükleri pek dinlemezler ama annda taklit ederler diyor. Anne ve babalar çocuk yetitirme konusunda çounlukla çevrelerinden gördükleri yöntemleri uygulamay tercih ediyor. Farkl bir ey yaparsam bakalar ne der? Acaba iyi bir anne veya baba mym? gibi düünceler sizi olduu kadar çocuunuzu da olumsuz etkiliyor. çocuklar gördüünü uygular. Bu yüzden çocuunuzun yeni bir kural veya davrann benimsemesini istiyorsanz, önce siz doruluuna inann ve uygulayn. Siz rol modelisiniz. nanmadnz bir davran veya düünceyi onlardan nasl bekleyebilirsiniz?

Ana Sayfaya Git