Çocuklarla uyum problemi KO-MEK’le aşılacak

Kocaeli’de çocuklarında uyum problemi olan veliler, KO-MEK’te açılan kurs sayesinde sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Haberler 15.08.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaeli Büyükehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eitim Kurslar (KO-MEK)te açlan çocuklarda uyum problemi kursu, uyum sorunu yaayan anne babalara yönelik eitimlerini sürdürüyor. Sorunlarla baa çkma yöntemleri hakknda bilgiler verilen eitimler Pazartesi, Sal ve çaramba günleri 09.00-12.30 saatleri arasnda çayrova Yeni Mahalle Kurs Merkezinde veriliyor. 36 saatlik eitimin ardndan kursiyerler, gördükleri eitimden snava girecek. Baarl olan kursiyerler KO-MEK Sertifikas almaya hak kazanacak.

Trnak yeme, parmak emme gibi çocuklarda istenmeyen davranlarn banda gelen olumsuz davranlarla baa çkma yöntemlerini kursiyerlere anlatan Usta Öretici Meryem Keskinolu, anne babalar uyard. çocuklarda meydana gelen olumsuz davranlarn doru eitimle zamanla düzeleceini ifade eden Keskinolu, çocuklar yüksek sesle uyarma ve korkutma eylemleri gibi ilerde daha büyük sorunlara yol açacak davranlardan uzak durulmas gerektiini ifade etti.

Duygu durum bozukluklarna da dikkat çekilen KO-MEK kurslarnda istenmeyen durumlardan olan altn slatan çocuklar için kursiyerlere önemli bilgiler verildi. Altn slatan çocuklar için kursiyerlere çözüm önerileri sunan Usta Öretiçi Meryem Keskinolu, altn slatan çocuklarn beslenmesine kesinlikle dikkat edilmesi gerektiini ifade edilerek çocuklarn geceleri altn balamaktan kaçnlmas gerektii belirtildi. çocuklarn uyku düzenine ve tuvalet alkanlna dikkat edilmesi gerektii belirtilen Keskinolu, tüm çabalara ramen sorunun devam etmesi durumunda doktora bavurarak tbb destek alnmas gerektii uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git