Cübbe giyip kep attı

"Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor" projesi kapsamında kentte düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, sertifika töreninde cübbe giyip kep attı.

Haberler 23.01.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn giriimcilerin desteklenmesi, yeni giriimcilerin yetitirilmesi amacyla Hakkari Üniversitesinin, 9 kamu ve sivil toplum kuruluunun desteiyle yürüttüü proje kapsamnda balatlan kurs tamamland.

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuan Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Valilik bünyesinde proje ofisi kurarak kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi potansiyelini deerlendirmeye yönelik projeler hazrladklarn söyledi.

Bu çalmalarn meyvesini almaya baladklarn aktaran Akbyk, öyle konutu:

CÜBBE GYM KEP ATTILAR

Kadnlarn hayatn her alannda yer almalar gerekiyor. Bu nedenle hayata geçirilen proje çok önemli. Emei geçenlere teekkür ediyorum. Hakkari da ve k turizmi açsndan önemli deerlere sahip. Bunlar en iyi ekilde deerlendirmemiz gerekiyor. Kentte ayrca bin kiilik yurt ihalesi yapld. kincisinin yaplmas için de çalyoruz. Kentte 2 alternatif yola ihtiyaç var. Biri rnak yolunun duble yol haline getirilmesi, dieri de Hakkarililerin en büyük istei olan Van yolunun alternatif ekilde Durankaya-Geçitli üzerinden ksaltlarak yaplmasdr. Bunlar için çaba sarf ediyoruz.

Rektör Prof. Dr. Ömer Paki ise kadnlarn giriimcilik ruhunu gelitirerek farkl iler kurmalarn salamak amacyla yola çktklarn belirtti.

Proje Koordinatörü Doktor Öretim Üyesi Firdevs Salam da projenin, kadnlarn sorun ve ihtiyaçlarnn göz önünde bulundurularak hazrlandn, baz giriimci kadnlarn projelerinin desteklenmesi yönünde söz aldklarn dile getirdi.

Sinevizyon gösterimi ve sertifikalarn datld programda, cübbe giyen kadnlar kep atarak kutlama yapt.

Proje kapsamnda i kurmak isteyen 77 giriimci kadn, 2 ay süren kurs boyunca, fakülte dersliklerinde basit muhasebe, iletme, bilgisayar, ticaret, beden dili ve iletiim, pazarlama, i sal ve güvenlii, motivasyon, zaman yönetimi ve mesleki eitim konularda eitim gördü.

Ana Sayfaya Git