Cübbe giyip kep attılar

Okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan köylü kadınlar, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep atarak kutladı.

Haberler 07.06.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann himayesinde balatlan Okuma Yazma Seferberlii kapsamnda Muun Nadaslk köyünde okuma yazma kursunu baaryla tamamlayan kadnlar, mezuniyeti cübbe giyip kep atarak kutlad.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklktaki Nadaslk lkokulunda açlan okuma yazma kursunu baaryla tamamlayan köydeki kadnlar için okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

çocukluunda baz nedenlerle okula gidemeyen ve açlan kursu birincilikle tamamlayan 60 yandaki Sakine Ekmenin de aralarnda bulunduu mezun olan 20 kadndan 15i, cübbe giyerek kep atmann sevincini yaad.

Okur yazarlk belgesini alan kadnlar mezuniyet hatras yazl pano önünde fotoraf çektirdi.

- Gözlerindeki mutluluu paylatk

Okulun Müdürü Tuba Harmankaya, köyde geçen yl göreve baladn ve bir hayali daha gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Köydeki kadnlarn okuma yazma örenmeyi çok istediini anlatan Harmankaya, öyle konutu:

Bu yl Cumhurbakanmzn önderliinde balatlan okuma yazma kursumuzda 20 kadnmz mezun ettik. Onlara kep ve cübbe temin ederek içlerinde kalan duyguyu yaatmaya çaltk. Bu ekilde kep ve cübbeli mezuniyet töreni yaptk. ehrinaz Demir ile Sakine Ekmen, kursumuzun en yal ve en baarl örencileri. Onlar da örencilerle belirli saatlerde kitap okudu. Gözlerindeki mutluluu törende onlarla paylatk.

- Hevesim içimde kalmad

Kursu birincilikle tamamlayan Sakine Ekmen ise kursta okuma yazma örenmenin mutluluunu yaadklarn belirterek, Köy kadnlar olarak Cumhurbakanmza ve ei Emine Erdoana teekkür ediyoruz. Allah onlar bamzdan eksik etmesin. Bugün köyde 20 kadn mezun olduk. Kep atp, cübbe giydik. çocukken görmedim. Bu hevesim içimde kalmad. Tören dolaysyla köy kadnlar olarak çok sevinçliyiz. dedi.

Kursun baarl isimlerinden 48 yandaki ehrinaz Demir de gördükleri eitim sayesinde okuma yazmay ksa sürede örendiklerini anlatarak, Hastaneye gittiimde artk numaralar ve doktorun hangi odada olduunu biliyorum. Okumak güzel. 48 yandan sonra cübbe giydim. çok mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git