Cuma'ya Karne!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 9 Haziran Cuma günü karne alacak öğrencilere, "Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz." önerisinde bulundu.

Haberler 07.06.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güngör, örencilere ve öretmenlere, cuma günü balayacak yaz tatilinin salk, mutluluk ve huzur dolu geçmesini diledi.

Yl boyunca çocuklarna destek olan velileri, öretmenleri ve üstün bir gayret gösteren örencileri tebrik eden Güngör, öyle konutu:

Sene boyunca pek çok yeni bilgiler örendiniz, yeni eyler kefettiniz. imdi ise tüm bunlar özümseyip hayatnza katma zaman. Tatil tüm bunlar gerçekletirmek için size verilmi bir frsat. Youn geçen bir yln ardndan uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli deerlendirebilmek için pek çok seçeneinizin olduunu unutmayn. Tatilde, youn bir öretim döneminde yapamadnz sosyal ve kültürel etkinliklerinizi, ilgi ve merak alanlarnz gelitirebilmeniz beklenir.

- Youn teknoloji yerine hayata dair gerçek ilikiler

Genel Müdür Güngör, Youn teknoloji kullanmnn bizleri yalnzlatrp sosyal ve kültürel çevremize yabanclatrd gerçeinden hareketle hayata dair gerçek ilikiler gelitirmeyi önemsemeliyiz. Sokamz, mahallemizi, ehrimizi, insanlar bata olmak üzere bütün zenginlii ve renklilii ile anlamaya çalmal, aidiyet balarmz güçlendirmeliyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Sosyal ve kültürel çevre ile gelitirilip güçlendirilemeyecek balarn insan hep eksik brakacana iaret eden Güngör, Tatil, bize ilikilerimizi ve bilincimizi onarma frsat sunmaldr. dedi.

- Öretmenlere rehberlik tavsiyesi

Okul dönemi boyunca zaman bulunamayan aile faaliyetleri için bir arada zaman geçirilmesinin önemine vurgu yapan Güngör, velilere, Aile içi iletiiminizi gelitirmek, çocuklarnza tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeitli etkinlikler yapmak, aile balarnz güçlendirecei gibi çocuklarnza da kendilerini iyi hissettirecektir. diye seslendi.

Güngör, yaz tatiline ilikin örenci ve anne, babalara u tavsiyelerde bulundu:

Karne sonuçlarnz beklediiniz gibi gerçeklemediyse umudun tükenmediini bilip, tatili baar için yeni bir balangç yapabilirsiniz.

Ayrca, karne notlarnn çocuunuzun bir deerlendirmesi deil, dönem boyunca gösterdii performansn bir deerlendirmesi olduu unutulmamaldr. Bu nedenle, çocuunuz eer kötü bir karneye sahipse, bu durumu baarya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve çocuunuzu kesinlikle akranlaryla kyaslamamalsnz.

Celil Güngör, öretmenlerin de karne notlar istedii gibi olmayan örencilere tecrübeleri ile rehberlik edebileceklerinin ve baarya giden yolda yalnz olmadklarn hissettirebileceklerinin altn çizerek, Böylece sizi örnek alan örencileriniz gelecek yla büyük bir istek ve azimle balam olacaklardr. dedi.

Ana Sayfaya Git