Çüngüş'e Okul!

Çüngüş ilçesinde, hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel tarafından 12 derslikli lise ile 96 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptırılacak.

Haberler 06.06.2017 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

adam Mevlit Adgüzelin yaptraca 12 derslik Anadolu lisesi ile 96 kii kapasiteli yurdun protokolünü Vali Hüseyin Aksoy ile Adgüzel birlikte imzalad.

Valilik binasnda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Hüseyin Aksoyun yan sra çüngü Kaymakam Alper çiftçi ile hayrsever iadam Mevlit Adgüzel katld. Vali Hüseyin Aksoy, çüngü ilçesinde yaplacak olan Anadolu Lisesinin 12 derslik olduunu belirterek, 96 örencinin kalabilecei bir yurdun da olduunu belirtti. Eitimin en önemli konularn banda geldiini belirten Vali Aksoy, öyle dedi:

çÜNGÜE OKUL VE YURT

Eitimdeki bir eksikliimiz önümüzdeki yllarda maliyetleri çok yüksek olarak karmza çkabilecek, bu anlamda eksikliklerin giderilebilmesi bakmndan Milli Eitim Bakanlmzn ayrd ödeneklerle, Diyarbakr genelinde önemli yatrmlar ve okullar gerçekletiriyoruz. Ancak, Milli Eitim de hayrseverlerimizin katks da oldukça önemli, onlarn yapm olduklar yatrmlarda eitimde okul ihtiyacmzn giderilmesinde bizlere önemli bir katk sunmaktadr. Kendisi aslen çüngülü olan Mevlit Adgüzel bize bir okul yapmay ve okulla birlikte yurt yapmay taaddüt etti. Protokolü burada gerçekletiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk.

ÖRNEK TEKL ETMES

Mevlit Adgüzelin daha önce yine Diyarbakrda bir okul daha açtn belirten Vali Aksoy, Meslek Yüksek Okulunu tamamlayarak Dicle Üniversitesine balayan bir hayrsever. Bu Diyarbakra yapaca ikinci okul ve yurt binas olacak. Özellikle doduu, büyüdüü çüngüü unutmadan burada yeniden eitime katk sunma adna birikimlerini bölgesine, ilçesine tayan hayrseverimize çok teekkür ediyorum diye konutu.

stanbulda Eitim Kurumlar olan ve Diyarbakra ikinci okul ve yurt binas yaptrmak isteyen hayr sever adam Mevlit Adgüzel ise, 18 yana kadar çüngü ilçesinde kaldn ifade ederek, Orann suyunu içtim, havasn teneffüs ettim, imdi elimizde Allaha ükür bir takm imkanlarmz var. Onlar kullanmak istiyorum. Köyden gelen çocuklarn ev tutma gibi imkanlar yok. Onlar ancak yatl olursa rahat okuyabilirler. Bende belli bir yaa gelmiim, bundan sonra beklediim çok bir ey yok. nallah bu okulu da bitireceiz dedi.

Ana Sayfaya Git