DİERG’den anadilde kreş için kampanya

DİERG'den İmamoğlu'na çağrı: Kürtlerin çocukları için kreş hizmeti sunabilmeliyiz.

Haberler 26.06.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Eitimi zleme ve Reform Giriimi (DERG), stanbul Büyükehir Belediye bakan adaylarna stanbulda yaayan Kürt seçmenlerin çocuklar için Kürtçe temelli Türkçe kre açmalar önerisinde bulundu.

DERG Genel Direktörü Prof. Dr. Aziz Yaan imzasyla yaymlanan kampanya metninde, stanbulda yaayan Kürt nüfusunun büyük ksmnn i, evlilik benzeri nedenlerle stanbulda yerleik yaayaca bellidir. Bu hakikat, bölgeden ayrlarak dier kentlere yerleen Kürt nüfusu için de geçerlidir. DERG, bu tespiti neticesinde kampanyasn ekillendirmi ve balatmtr. Bu durum anadili Türkçe olmayan çou kesim için de böyledir ve kampanyamz bir de çözüm önererek durumu tartmaya davet etmektedir. Nasl Berlin, Pekin ya da Londrada yaayan Türklerin ya da spanyollarn çocuklar için eer istiyorsa Anadili Temelli Anadilde Kre talebini (örnein, Londrada Türkçe Temelli ngilizce Kre gibi) desteklemek zorundaysak, nesiller boyunca stanbulda yerleik olan ve geçici yaayan Kürtlerin çocuklar için de kre hizmeti sunabilmeliyiz denildi.

KÜRTçE TEMELL TÜRKçE KRE

DERG Kürtçe temelli Türkçe kre açlmas çarsndan sonra; seçimin ardndan kazanan Ekrem mamoluna stanbulda ikamet eden en az iki milyon Kürt vatandan çocuklarnn anadili gereksinimini karlayacak projeler için ihtiyaç analizi yaplmasnn ardndan çalma balatmasn önerdi.

Ana Sayfaya Git