DİSKİ okullarda öğrencilerle buluşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, çocuklarda suyun doğru kullanımı ve evsel atıkların bertarafı konusunda bilinç oluşturmak amacıyla başlattığı okul ziyaretleri devam ediyor.

Haberler 12.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüünün, çocuklarda suyun doru kullanm konusunda farkndalk oluturmak ve evsel atklarn salkl bertaraf için duyarllk yaratmak amacyla okullarda balatt eitim çalmalarna devam ediyor. DSK Genel Müdürlüü yetkilileri, eitim çalmalar kapsamnda Beyaz Tebeir lkokuluna misafir oldu. Örenciler, yetkililer ve öretmenleri eliinde ilk önce DSK Genel Müdürlüü tarafndan hazrlanan Suyun Gözyalar - Su Damlas Kardeliinin Öyküsü adl animasyon filmini izledi.

Ailelerimizi uyaralm

Ardndan çocuklarla soru ve cevap eklinde sohbet eden yetkililer, yeryüzündeki içilebilir su kaynaklarnn snrl olduunu söyleyerek, gelecek kuaklarn ileriki yllarda susuz kalmamas için bugünden baz önlemler alnmas gerektiini söylediler. Yetkililer, Sizler ailelerinizi suyun doru kullanm konusunda uyarabilir, yönlendirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarnda anne babalarnz bahçe sulamas yaparken, balkon ykarken suyu daha tasarruflu kullanmalarn isteyebiliriz. Ksacas, suyu bilinçsiz kullanan anne babalarmz uyararak geleceimiz için suyu koruyabiliriz. Sizler de yüzünüzü ykarken, dilerinizi frçalarken, du alrken musluu gereksiz yere açk brakmayarak suyu koruyabilirsiniz dediler.

Kanal sistemlerimizi koruyalm

Evsel atklarn bertaraf hakknda da bilgi veren yetkililer, kanallarn tkanmamas için baz önlemler sraladlar. Yetkililer, Özellikle kanalizasyon sistemlerine atlan yabanc maddeler kanalizasyon sistemimize büyük zarar veriyor. Bu zararlarn zaman zaman arzalara yol açyor ve bu arzalardan yine sizler etkileniyorsunuz. Atklarmz kanal sistemlerimize atmazsak daha salkl altyapya kavumu oluruz dediler.

Yetkililer daha sonra içinde çocuklar için hazrlanan materyaller ve malzemelerin bulunduu srt çantalarn çocuklara hediye etti.

Ana Sayfaya Git