Dağcılar buzul şelalesine tırmanış yaptı

Van'da, milli dağcı Fındık'ın da aralarında bulunduğu dağcılar, yöredeki doğal buz şelalelerini dağcılık sporuna kazandırmak amacıyla Muradiye Kanyonu'ndaki buz şelalesine tırmanış gerçekleştirdi.

Haberler 27.02.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli dac Tunç Fndkn aralarnda daclar, doal buz elalelerini daclk sporuna kazandrmak için Vandaki Muradiye Kanyonunda yer alan buz elalesine trmand.

Dünyada 14x8000 Trman Projesinde yer alan tek Türk dac olan Fndk, beraberindeki daclar Doan Palut, Kürat Öztürk ve talyan Dac Gilberto Merlante ile yörenin doal buz elalelerini daclk sporuna kazandrmak amacyla trman yapmak için Vana geldi.

Beraberindeki daclarla kent merkezine 85 kilometre uzaklkta bulunan Muradiye Kanyonundaki buz elalesine teknik buz trman gerçekletiren ekip, Erek Dandaki buz elalelerine de trman düzenleyecek.

Milli dac Fndk, AA muhabirine yapt açklamada, bölgenin corafi özellikleri nedeniyle daclk ve trman açsndan büyük öneme sahip olduunu söyledi.

Daclar buzul elalesine trman yapt

Bölgede daha önce birçok noktada trman gerçekletirdiklerini anmsatan Fndk, bölge halknn misafirperverliinin çalmalarn kolaylatrdn anlatt.

Fndk, kente özgü doal güzelliklerin yeteri kadar tantlmadn ifade ederek, Bu bölgede daclk konusunda faaliyetler gerçekletirmeyi çok önemli buluyoruz. Daha hiç kefedilmemi güzellikler mevcut. Bunlar tantmak çok keyif veriyor. çok güzel bir corafyamz var. Bundan doru faydalanabilirsek ve bu doal güzellikleri insanlarmza ulatrabilirsek bölgeye çok insan gelebilir. Sporun kalbi burada atabilir. Bunun için bu güzellikleri iyi deerlendirmek gerekir. diye konutu.

Dac Doan Palut da kentte doal ve turistik mekanlarnn çok olduunu belirterek, buz elalelerinin de ayr bir öneme sahip olduunu dile getirdi.

Vann kendine has deerleriyle her geçen gün gelierek büyüdüüne dikkati çeken Palut, Vanda buz elalelerine trman gerçekletirmek bizim için bir ilk oldu. Yerli daclar da bugün buz elalesine trmanla tanm oldu. Bu aktivitelerle bölgede doa sporlar daha da yaygnlaacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git