Danıştay'dan sözleşmeli öğretmenlerle ilgili karar

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun, sözleşmeli öğretmenlik istihdamına ilişkin yönetmeliğin, "sözlü sınav konuları ve ağırlıkları" başlıklı 11. maddesi ile "Görev yaptıkları il içinde ihtiyaç olmaması halinde..."ibaresini içeren 18.maddesinin ikinci fıkrasının yürütmesinin durdurulduğunu bildirdi

Haberler 20.03.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Eitim-Sen Genel Bakan Talip Geylan, Dantay dari Dava Daireleri Kurulunun, sözlemeli öretmen istihdamna ilikin yönetmeliin sözlü snav konular ve arlklar balkl 11. maddesine yürütmeyi durdurma karar verdiini bildirdi.

Geylan yapt yazl açklamada Türk Eitim-Sen olarak, sözlemeli öretmen istihdamna ilikin yönetmeliin baz maddelerinin iptali için dava açtklarn ifade etti.

Davada yürütmeyi durdurma taleplerinin reddedilmesi üzerine Dantay dari Dava Daireleri Kurulunun sendikann itirazn görütüünü aktaran Geylan, Kurulun, yönetmeliin sözlü snav konular ve arlklar balkl 11. maddesinin yürütmesinin durdurulmas karar verdiini belirtti.

Geylan, karara ilikin, Buna gerekçe olarak da sözlü snav ibaresine yer verildii halde, madde içeriinde sadece mülakata yönelik deerlendirmelere yer verildii, sözlü snavn amac olan bilgi ölçmeye yönelik hususlara yer verilmedii bu nedenle hukuka uyarllk bulunmad belirtildi. deerlendirmesini yapt.

- Öretmenlerimizi ilgilendiren olumlu bir karar

Talip Geylan, Dantay dari Dava Daireleri Kurulunun ayrca, yönetmeliin 18. maddesinin ikinci fkrasnda yer alan, Sözlemeli öretmenlerin sözlemeleri, görev yaptklar il içinde alannda ihtiyaç olmamas. ibaresine de yürütmeyi durdurma karar verdiini kaydederek u bilgileri paylat:

Kararda, sözlemeli öretmen olarak atanabilmek için, KPSS için belirlenen taban puan veya daha yüksek puan almak, sözlüde baarl saylmak, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48. maddesinde belirtilen genel artlar tamann yannda baz özel artlar haiz olmak gibi birtakm koullarn salanmasnn gerekli olmas göz önüne alndnda, sözlemeli öretmenlerin görev yapt il içinde alannda ihtiyaç bulunmamas durumunda, ihtiyaç olan ve sözlemeli öretmen istihdam edilebilecek illerde istihdam edilmesi hakkaniyet gerei olup, görev yaptklar il içinde alannda ihtiyaç olmad gerekçesiyle sözlemesinin feshedilebileceine ilikin düzenlemede hukuka uyarlk görülmedii ifade edildi.

Talip Geylan, yönetmelikle ilgili dava süreci devam ederken, konunun takipçisi olduklarn belirterek, Bu karar, öretmenlerimizi ilgilendiren olumlu bir karar olup, idareyi balayc niteliktedir. Tüm öretmenlerin sadece kadrolu ve KPSS puan üstünlüüne göre atanmasn talep eden sendikamzn hukuki ve demokratik mücadelesi devam edecektir. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git