Darüşşafaka sınavı 26 Mayıs’ta

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2019 yılı sınavı 26 Mayıs Pazar günü 24 ilde yapılacak. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, "Öğrencileri okula aldıktan sonra onları çok yönlü olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın hayatlarının değişmesi için onları gönül evimize bekliyoruz" dedi.

Haberler 18.05.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki bütün çocuklarn iyi bir eitim alma hakk olduunu düünen hayrseverler tarafndan eitimde frsat eitlii sloganyla 1863te kurulan Darüafaka, her yl snavla seçtii örencilerin eitim, salk, beslenme, barnma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karlyor. Snavlarda baarl olan ve gerekli artlar yerine getiren örenciler, 8 yl boyunca Darüafaka Eitim Kurumlarnda ücretsiz kolej eitimi alma hakk elde ediyor.

Darüafaka Lisesini bitiren örenciler, en az bir yabanc dili çok iyi derecede biliyor, bilgisayar kullanyor ve bir müzik aleti çalabiliyor. Baarl örencilere üniversite eitimleri süresince de burs veriliyor.

HANG EHRLERDE DÜZENLENECEK?

26 Mays Pazar günü 24 ilde yaplacak snav; Adana, Ar, Ankara, Antalya, Balkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, stanbul, zmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, anlurfa, Tekirda, Trabzon ve Vanda gerçekletirilecek. Snava Türkiyenin her ilinden bavuru kabul edilecek; söz konusu 24 il dndan snava katlacak örencilerin ve velilerinin en yakn snav merkezine gelmek için yapacaklar tüm ulam masraf ise yine Darüafaka tarafndan karlanacak.

ÖRENCLER çOK YÖNLÜ YETTRYORUZ

Konuyla ilgili deerlendirmelerde bulunan Darüafaka Eitim Kurumlar Genel Müdürü Ebru Arpac, çocuklar internet üzerinden ya da bireysel olarak bize bavurabilir. Darüafaka çocuklar hayata hazrlayan bir efkat yuvas olarak tanmlanabilir. Örencileri okula aldktan sonra onlar çok yönlü olarak yetitirmeyi hedefliyoruz. Yeteneklerinin tannmas, en az bir yabanc dili çok iyi düzeyde konuuyor olmalar, akademik olarak tam olmalar, sporun ya da sanatn bir dalyla muhakkak uramalarn amaçlyoruz. Bilimde, sanatta ve akademik anlamda tam donanml olarak çocuklarmz yetitiriyoruz dedi.

KTAP VE KIYAFET DESTE DE VERLYOR

Türkiye genelinde snava girme potansiyeli olan 10 bin örenci olduunu söyleyen Arpac, Üniversitede destee ihtiyac olan örencilere de cemiyetimiz destek veriyor. Snavlar il merkezilerinde gerçekleiyor. Buralara ulamakta sknt yaayan velilerimiz olursa bizlerle muhakkak irtibata geçsinler, ulamlarn salayarak, snava katlmalarn destekliyoruz. 4üncü snftan lise sona kadar çocuklarmz tam burslu ve yatl olarak okulumuzda eitim görüyorlar. Akademik destekle birlikte kitap, kyafet, katldklar etkinlikler ve kulüp çalmalar yardm yapyoruz diye konutu.

ÖRENCLER GÖNÜL EVMZE BEKLYORUZ

Arpac, Ardan Tekirdaa, Karstan Gaziantepe stanbula her bölgeden örenci kendi içerisinde barndran bir eitim kurumuyuz. Eitimde frsat eitliine sonuna kadar inanyoruz. Bu slogan dorultusunda çocuklarmzn hayatlarnn deimesi için onlar gönül evimize bekliyoruz ifadelerini kulland.

DARÜAFAKA GELECEE UMUTLA BAKMAMI SALADI

Darüafaka 2016 yl mezunu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü 3üncü snf örencisi Anl Doan Albayrak ise, Darüafaka, gelecee umutla bakmam salad dedi.

çOK Y BR ETM ALDIM

lkokul üçüncü snfta Darüafakay duyan ve snava girip kazanan Albayrak, Akademik olarak çok iyi bir eitim aldm. 4üncü snftan itibaren Tiyatro Kulübüne girdim, birçok oyun çkardk, keman çalmaya baladm. Üniversite tercihi yaparken sinema okumaya karar verdim ve Mimar Sinan kazandm. Darüafaka benim yuvam, üniversiteyi kazandm bana baar bursu verdi. Hala onlarn verdii burs sayesinde eitimime devam edebiliyorum. Hedefim, iyi bir oyuncu ve yönetmen olmak. u anda senaryo yazp, ksa filmler çekiyorum. Ayn zamanda eitim aldm tiyatroda oyunca olarak çalyorum diye konutu.

HAYATIM DET

Darüafakann, örenciye ahlak, disiplini, ilkeli olmay öreten bir kurum olduunu söyleyen Albayrak, Darüafakaya girdikten hayatm deiti. Buray kazanmasaydm gelecee umutla bakamazdm, hayallerimden bu kadar emin olamazdm. Darüafaka sayesinde u anda olduum insanm. Darüafaka, örenciye ahlak, disiplini, ilkeli olmay öreten bir kurum. Geliimimde burann önemi çok büyüktür. Öretmenlerle abi-karde gibiydik. Her konuda bize destek oldular, özgüvenli olmam saladlar. Bölümümü seçerken de çok yardmc oldular. Arkadalarmla mezun olduktan sonra görümeye devam ediyoruz. Herkes kendi bölümünde baarl bir ekilde okuyor. Bamz koparmadk, karde gibiyiz ifadelerini kulland.

SON BAVURU TARH 20 MAYIS

Snava katlmak isteyen adaylarn bavuru evraklarnn, Darüafaka Ortaokuluna 20 Mays Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulatrlmas gerekiyor. Snavda baarl olan örenciler, mali durum aratrmas ve salk kurulu kontrolünün ardndan ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz nitelikli eitim alma hakk elde edecek.

Ana Sayfaya Git