''Darüşşafaka Giriş Sınavı'' 20 Haziran’a ertelendi

Anne veya babası hayatta olmayan, maddi durumu elverişsiz öğrencilere 8 yıl boyunca tam burslu, nitelikli eğitim olanağı sunan Darüşşafaka’ya giriş sınavı 20 Haziran tarihine ertelendi.

Haberler 22.05.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Darüafakadan yaplan açklamaya göre, 28 il merkezinde düzenlenecek snava bavurular 14 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Daha önce 30 Mays tarihinde yaplaca açklanan snav, Mays aynda Türkiye genelinde uygulanan kapanma süreçleri nedeniyle, Milli Eitim Bakanlnn da onayyla 20 Haziran Pazar günü saat 10:00da düzenlenecek.

Türkiyenin farkl bölgelerindeki 28 il merkezinde gerçekleecek snav; Adana, Ar, Ankara, Antalya, Balkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Eskiehir, Gaziantep, Hatay, stanbul, zmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, anlurfa, Tekirda, Trabzon ve Vanda gerçekletirilecek.

Snava Türkiyenin her ilinden bavuru kabul edilecek; söz konusu 28 il dndan snava katlacak, maddi durumu elverisiz örenci ve velilerinin en yakn snav merkezine gelmek için yapacaklar ulam masrafna ise Darüafaka Cemiyeti tarafndan destek verilecek.

SINAV ERTELEND

Darüafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Bakan M. Tayfun Öktem, yaptklar aratrmalara göre Türkiyede snava katlabilecek 10 bine yakn örencinin bulunduunu ifade ederken, Hedefimiz Türkiyenin dört bir yanndaki örencilerimizin ve onlarn ailelerinin bu snavdan haberi olmas. Darüafaka olarak eitimde frsat eitliinin öncelikle snava katlmakla baladna inanyoruz. Bunun için de tüm öretmenlerimizi, muhtarlarmz, yerel yöneticilerimizi, ilgili tüm kurum ve kurulularmz bu snavn duyurulmas amacyla balattmz seferberlie davet ediyoruz dedi.

Darüafakann kelime anlamnn efkat yuvas olduunu anmsatan M. Tayfun Öktem, Snavda baarl olarak bu efkat yuvasndan içeri admlarn atacak örencilerimize dünya standartlarnda bir akademik eitim verirken, bir yandan da onlarn ülkelerine ve milletlerine faydal, aratran, sorgulayan, çada lider bireyler olarak yetimeleri için uygun bir ortam yaratyoruz. Yetenei ön plana çkaran sosyal kulüplerimizle, müzik ve spor branlarmzla, farkl yabanc dil olanaklarmzla, teknolojik altyapmzla, çocuklarmza içinde bulunduumuz biliim çana yakr bir eitim veriyoruz dedi ve ekledi.

LM RFAN KURUMU

Darüafaka sadece bir eitim kurumu deil ayn zamanda bir ilim irfan yuvas. Bugüne kadar mezun ettii binlerce örencisiyle ülkemizin yüz ak kurumlarndan biri. Ben de bu yuvann mezunlarndan biri olarak gönül rahatlyla söyleyebilirim ki, örencilerimiz burada belki de hayatlarn batan aa deitirecek bir ortamla karlaacaklar. Tabii ki her birinin kendi evleri, aileleri var. Ama Darüafaka da onlarn ikinci yuvas, ikinci ailesi olacak. Tüm bunlar için ilk yapmalar gereken yaklak 2,5 saatlik bu snava girmek; bu frsat eitliinden yararlanmak.

Türkiyenin eitim alanndaki ilk sivil toplum kuruluu olan Darüafaka Cemiyeti, annesi veya babas hayatta olmayan, maddi olanaklar yetersiz ve yetenekli örencilere kaliteli eitim olana tanyarak yaamlarn deitiriyor. Eitimde frsat eitlii misyonuyla 1863 ylndan bu yana çalan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuun Darüafaka Eitim Kurumlarnda çada koullarda okumasn ve yüksekörenimleri esnasnda burs almalarn salad.

Ana Sayfaya Git