Darüşşafaka yeni öğrencilerini bekliyor

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrenciler için her yıl düzenlediği giriş sınavı, 26 Mayıs'ta yapılacak. Sınav, Türkiye'nin 24 ilinde düzenlenecek.

Haberler 08.05.2019 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babas veya annesi hayatta olmayan, maddi olanaklar yetersiz, baarl çocuklara ücretsiz ve yatl eitim frsat tanyan Darüafaka Eitim Kurumlar, 26 Maysta gerçekletirecei 2019 yl snavnda baarl olan 120 örenciye sekiz yl boyunca tam burslu ve yatl ücretsiz kolej eitimi alma imkn salayacak. Eitimde frsat eitlii misyonuyla 1863ten bu yana faaliyetlerine devam eden Türkiyenin eitim alanndaki ilk sivil toplum kuruluu Darüafaka Cemiyetinin her yl düzenledii snava katlmak isteyen adaylar bavuru evraklarn 20 Maysa kadar Darüafaka Ortaokuluna elden ya da posta yoluyla ulatrabilecek.

SINAV MERKEZLERNE ULAIM MASRAFLARI DARÜAFAKADAN

Snav, 26 Mays saat 10.00 Adana, Ar, Ankara, Antalya, Balkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, stanbul, zmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, anlurfa, Tekirda, Trabzon ve Vanda yaplacak. Türkiyenin her ilinden bavurularn kabul edilecei snava, söz konusu 24 il dndan katlacak örencilerin ve velilerinin en yakn snav merkezine ulam masraflar da Darüafaka tarafndan karlanacak. Snavda baarl olan örenciler, mali durum aratrmas ve salk kurulu kontrolünün ardndan, ortaokuldan üniversiteye kadar yabanc dil arlkl, 21inci yüzyl becerilerini elde edebilecekleri kaliteli bir eitim alma frsat yakalayacak.

ÖRENCLERMZE FIRSAT ETL PENCERESN AçMAYI PLANLIYORUZ

Darüafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Bakan M. Tayfun Öktem, 156 yl önce be Osmanl gencinin giriimiyle kurulan cemiyetin, yetenekli, annesi veya babas olmayan örencilere eitimde frsat eitlii misyonuna yönelik olarak üstün eitim veren, milletin destekleriyle bugüne gelen Türkiyenin köklü eitim kurumlarndan biri olduunu söyledi. Bu yl gerçekletirilecek snava bavurularn devam ettiini belirten Öktem öyle konutu:

Her sene yaklak 120 örenci alyoruz. Türkiyede bizim alm artlarmza uyan 4üncü snfta olan, anne veya babasn kaybetmi, ekonomik durumu kötü yaklak 10 bin tane alnabilir adaymz var. Geçen sene yaklak 1300 örenci snava katld. Hedefimiz mümkün olduunca fazla örenciye ulaarak, ihtiyaç sahibi tüm çocuklarmza aklc, eitlikçi, çada bir eitim olana sunabilmek. Daha birinci günden Darüafakann ana misyonu olan eitimde frsat eitlii penceresini onlara açabilmek.

Ana Sayfaya Git