Dayakcı Öğretmen Gerilim Yarattı!

Oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiaları üzerine okula gelen baba, tartıştığı öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Okul önünde toplanan yakınları ve öğrenciler, ‘Dayakçı öğretmen istemiyoruz’ diye slogan attı.

Haberler 09.12.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddialara göre, merkez Sur ilçesine bal Yeilvadi Mahallesinde bulunan Milli Egemenlik lkokulunda eitim gören 4üncü snf örencisi E.D, geçtiimiz gün eve gittiinde babas eyhmus D.ye, öretmeni D.D. tarafndan her gün dövüldüünü söyledi. Bunun üzerine baba eyhmus D., oluyla birlikte okula gitti. eyhmus D., burada öretmene, olu E.Dnin söylediklerini anlatt. ddialar reddeden öretmen ile baba arasnda tartma yaand. Bunun üzerine öretmen, polisi arayarak, ikayetçi oldu. Ksa sürede gelen polis, babay gözaltna ald. ki taraf da birbirinden ikayetçi oldu. Okula gelen eyhmus Dnin yaknlar ise bir grup örenciyle birlikte söz konusu duruma tepki gösterdi. Örenciler, okul önünde, Dayakç öretmen istemiyoruz diye slogan att. Bu srada, alayarak gelen E.Dnin kardei de örencileri içeriye sokmaya çalan baka bir öretmen tarafndan dövüldüünü öne sürdü.

Öretmeni tarafndan 3 kere dövülmü

eyhmus Dnin yakn Esat Güngörür, E.Dnin öretmeni tarafndan 3 kere dövüldüünü ve çocuun eve gidip durumu babasna anlattn ileri sürerek, u iddialarda bulundu:

çocuk eve gidince babasna öretmenin kendisini her gün dövdüünü söylüyor. Baba da okul müdürü ile konumak üzere okula geliyor. Okul müdürü okulda olmad için direk öretmen hanmla görüüyor. O esnada eyhmus D. öretmenimize olunun ikayetlerini anlatyor. Öretmen de Sen yalan söylüyorsun diyor. eyhmus da o srada sinirlenerek Seni sürgün edeceim gibi ifadeler kullanyor. Bu olaydan sonra öretmen hanm polisi aryor. Dünden beri eyhmus gözaltnda. E.D imdi kimsesiz ve bende kalyor. l Milli Eitim Müdürümüz konuya bir el atsn. Biz dayakç öretmen istemiyoruz. çocuklardan da sorabilirsiniz.

iddet bu öretmende bamllk yapm

eyhmus Dnin kuzeni Soner D. de, E.Dnin yetim olduunu ve u anda hem anne hem de baba efkatinden mahrum kaldn dile getirerek, Öretmen kardeimizi dövmü. E,D dünden beri akrabamzda kalyor. Okulun yüzde 50si bizim köyden. iddet bu öretmende bamllk gibi bir ey olmu. Bütün örencilere sorabilirsiniz. Dövmedii örenci kalmam. Örencileri geçin öretmenler bile ikayetçi bu öretmenden dedi.

E.D ise öretmeninin kendisini 3. snftan beri dövdüünü iddia ederek, Babama öretmenimin beni her gün dövdüünü söyledim. Babam okula geldi. Sonra öretmene Hocam niye dövüyorsun dedi. Öretmen de yalan söyleme, seni ikayet edeceim dedi. Ben yalan söylemiyorum ifadelerinde bulundu.

Beni ald duvara vurdu

Haber yapld srada alayarak gelen E.Dnin kardei de baka bir öretmen tarafndan dövüldüünü ileri sürerek, u iddialarda bulundu: Türkçe öretmeni yana geç dedi. Geçmedim. Bana kar m geliyorsun dedi. Hayr dedim. Beni ald duvara vurdu. Tokat att.

Ana Sayfaya Git