Dedelerimiz büyük zorluklar çekmiş

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında kente gelen 182 kız öğrenci, rehber eşliğinde şehitlikleri ziyaret etti.

Haberler 15.10.2017 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çanakkaleye giden 182 kz örenci, uzman rehberlerin eliinde Mecidiye Tabyalar, ahindere ehitlii, Seddülbahir, ehitler Abidesi, 57. Alay ehitlii, Yahya çavu Ant ve Conkbayrn görme imkan buldu.

Ellerinde Türk bayraklaryla, rehberlerin anlattklarn dikkatle dinleyen örenciler, Mecidiye Tabyalarnda Seyit Onbann 214 kilogramlk mermiyi srtna alarak namluya sürmesi ve düman gemisinin vurulmasyla savan dönüm noktasnn yaandn anlatan tiyatro gösterisini izledi.

Örenciler ayrca çanakkale Destan Tantm ve Simülasyon Merkezinde 11 farkl odada üç boyutlu görsel anlatmlar eliinde bir saat boyunca adeta tarihe yolculuk yapt.

Özgürce nefes alp gezebiliyorsak onlarn sayesinde

Geziye katlan 8. snf örencisi Damla Kurt (13), çanakkaleye geldii için çok mutlu olduunu dile getirdi.

ehitlikte olmann gururunu yaadn ifade eden Kurt, Burada dedelerimizin ne kadar büyük zorluklarla savap bize bu vatan emanet ettiklerini örendik. Rehberlerimiz bize dedelerimizin cesaretlerini anlatt. Bakalar olsa onlarn yaptn yapamazd. Buralarda özgürce nefes alp gezebiliyorsak onlarn sayesinde. Onlara bu konuda minnet duymamz gerekiyor. diye konutu.

Örencilerden Aye Yakar da çanakkalede olmann heyecann yaadn dile getirerek, Atalarmzn, dedelerimizin savatklar yerleri görmeye geldik. Biz de gerektiinde canmz vermeye, kendimizi feda etmeye hazrz. dedi.

Gezi ekibinde görevli öretmen Ayegül Yldrm ise Diyarbakrdan örencileri getirerek kardelik duygularnn gelimesine destek olmaya çaltklarn bildirdi.

Yldrm, Bu vatann bizlere emanet edildiini onlara göstermek istiyoruz. Örencilerimiz bu bilinçle vatanlarna sahip çkacak. ifadelerini kulland.

Öte yandan, Diyarbakrdaki 6 bin 500 örenci, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda farkl illeri ziyaret edecek.

Ana Sayfaya Git