Değerlerimiz münazarası yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, liseler arasında "Değerlerimiz Münazara Final Yarışması" yapıldı.

Haberler 19.05.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 19.05.2017 - 09:14

l Milli Eitim Müdürlüü koordinatörlüünde Yeniehir, Balar, Sur, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürlüklerine bal resmi liseler arasnda Deerlerimiz Münazara Final Yarmas yapld.

Gerçekletirilen münazara yarmasnn finali Balar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri arasnda gerçekletirildi.

Final Yarmasna l Milli Eittim Müdürü Hasan Aslan, l Milli Eitim Müdür Yardmcs Mehmet Bulut, l Milli Eitim ube Müdürü Necdet Güler, okul müdürleri, örenciler, öretmenler ve veliler katld.

DEERLERMZ YARIMASI

Yarma öncesi açklama yapan Aslan, Sevgili gençler, benim 14 yldr idarecilik hayatm var ama en güzel yllarm öretmenlik hayatmda yaadklarmdr. Ksa dönem öretmenlik yaptm ama inann en mutlu olduum yllar öretmenlik yaptm yllard. Sevgili gençler bugün ki münazara yarmamzda okul mu, aile mi, çevre mi önemli bunu hep beraber göreceiz. Elbette ki yaantmz üzerinde hepsinin de önemi var. Deerli örencilerim, sizler bizim geleceimizsiniz. Ben bir l Milli Eitim Müdürü olarak sizleri gördüümde geleceime daha güvenle bakyorum. Hepinizin hayalinde bir yerlerde olmak var. Ama benim size tavsiyem hangi mevki ve makamda olursanz olun; insani deerleri koruyan, yürei sevgi dolu gençler olun. Sokakta simit satan biri de olsanz bir bilen olacaksnz. çevrenizdekiler için bir deer olacaksnz, sayg deer olacaksnz. Böyle olursa siz her alanda mutlu olursunuz. Ama bu deerlerinizi kaybettiinizde hangi makam ve mevkide olursanz olun o makam ve mevkiinin igalcisi durumunda olursunuz. Deerlerimize smsk sarl olacaz ve bulunduumuz makamlardan insanlara zulüm eden deil, huzur veren bürokratlar olacaz. nsanlar size ulatklarnda sizlerden huzur bulacaklar. Ben bu duygu ve düüncelerle bir ksm da olsa siz deerli örencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduumu ifade ederek konumam tamamlamak istiyorum. Yarmac örencilerimize baarlar diliyorum eklinde konutu.

DERECEYE GRENLER

Konumann ardndan Balar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi Deerlerin oluumunda aile önemlidir tezini, Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi ekibi ise Deerlerin oluumunda okul-çevre önemlidir antitezini savunduu münazara yarmas gerçekletirildi. Yarmann ardndan Hani lçesindeki örencilerden oluan Hanimi Ritim Grubu tarafndan mini bir konser verildikten sonra yarmada il birincisi olan Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi ekibine ödül verildi.

Ana Sayfaya Git