Değişim süreci devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin paylaşım "Yerleşemeyen ya da okullarını değiştirmek isteyen öğrencilerimiz için süreç devam ediyor"

Haberler 27.07.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda bir liseye yerleemeyen ya da okullarn deitirmek isteyen örenciler için sürecin devam ettiini belirtti.

Selçuk, Twitterdan yapt paylamda, LGS kapsamnda yaplan merkezi ve yerel yerletirme sonuçlarnn açklandn hatrlatarak, Liselere balayacak tüm örencilerimiz, okullarnza ho geldiniz. ifadesini kulland.

SÜREç DEVAM EDYOR

Anadolu liselerine ilk üç tercihi arasnda yer veren örencilerin yüzde 99unun yerletiini aktaran Selçuk, örencilerin yüzde 93ünün, ilk üç tercihinden birine yerleerek liseye merhaba dediini belirtti.

Ziya Selçuk, mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleen örencilerin de yüzde 83ünün ilk üç tercihlerinde yer alan bir liseye devam edeceini belirterek, Mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleen örencilerimizin oran yüzde 46ya yükseldi. Mesleki eitime gösterdiiniz ilgiye teekkürler gençler. deerlendirmesini yapt.

Milli Eitim Bakan Selçuk, unlar kaydetti Snavsz yerletirmenin birinci admnda örencilerimizin yüzde 91,98i ilk üç tercihinden birine, snavsz yerleen örencilerimizin yüzde 51i ilk tercihlerine yerleti. Yerleemeyen ya da okullarn deitirmek isteyen örencilerimiz için süreç devam ediyor.

Ana Sayfaya Git