Demokrasi bilinci aşılandı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Anaokulu okul öncesi öğretmeni Nursel Gündüzalp Gülsever tarafından minik öğrencilere demokrasi bilincini aşılamak için sınıf temsilciliği seçimi yaptırıldı. Minik öğrenciler hayatlarında ilk defa kendi özgür iradelerini kullanarak sandığa gidip istedikleri temsilciye oy kullandı.

Haberler 24.12.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar ve Demokrasi Haftas kapsamnda çalmalarna balanlan temsilci seçmede oy kullanan örenciler, bu vesileyle Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) ilenen aamalar da örenerek sandk bana gitti. Snf öretmeni Nursel Gündüzalp Gülsever, minik örencilerin aday adaylarn seçme, adaylar belirleme gibi aamalarn nasl gerçekleecei konusunda örencileri bilgilendirdi. nsan Haklar ve Demokrasi Haftas kapsamnda örencilere demokrasi bilincini alamak hak ve özgürlüklerinin bilincinde olan bireyler yetitirmek ve bu konuda farkndalk oluturmak amacyla yaplan çalmada, minik örenciler öretmenlerinin yönlendirmesi ile sandk bana gitti. Aday adaylarn seçme, adaylar belirleme gibi aamalardan geçen snf temsilcisi adaylar gerçek seçim temas oluturulan snflarda sandk bakan ve üyelerin gözetiminde seçmenlerin oy kullanmas ile belirlendi.

Minik kular tercihlerini kulland

Evliya çelebi Anaokulu Minik Kular snfnda yaanan seçim heyecannn ardndan anaokulu örencileri tercihlerini belirlemek üzere sandk bakan ve üyelerinin gözetiminde oluturulan sandklarda oy kulland. 22 örencinin oy kulland seçimlerde 2 erkek ve 1 kz örenci olmak üzere 3 kii adaylk için yart. Miniklerin kulland oylar sayldktan sonra 10 oy ile seçimi kazanan Mihrima Özdemir snf temsilcisi oldu.

Ana Sayfaya Git