Deneme çözün!

YKS'ye sayılı günler kala konu çalışmayı bırakıp sadece deneme ve soru çözülmesi gerektiğini söyleyen Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Özgür Akoğlan, sınava giden süreçte öğrencilerin psikolojilerini diri tutmaları gerektiğini belirtti.

Haberler 23.06.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabanc Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak. TYT snav 26 Haziranda, AYT ve YDT snav da 27 Haziranda yaplacak.

SINAV HAFTASINDA SAKATLIK RSK OLAN SPORLARDAN UZAK DURUN

Snav öncesi örencilere uyarlarda bulunan Psikolojik Danman ve Rehber Öretmen Özgür Akolan, Eksik olduunuz konular çalmay brakn. Yapamadnz sorular illaki olacaktr. Takldnz sorular arkada ve öretmenlerinizle paylaarak çözümünü örenebilirsiniz. Snavdan birkaç gün önce snava gireceiniz yerleri gidip görün. Zaman sknts yaayan arkadalar bu süre içerisinde zaman çalmas yapsnlar. yi bildiiniz konulardan deil, daha çok eksik olduunuz konulardan sorular çözün. Son dört ylda çkm sorular çözmeye çaln. Konu çalmay brakp, soru çözmeye devam edin. Cuma günü öleden sonra ders çalmay brakn. Snav haftasnda sakatlk riski olan sporlardan uzak durun. Snava mümkün olduu kadar rahat girin. Velileriniz çok kayglysa snava tek gitmenizi tavsiye ediyorum dedi.

NORMAL BR GÜNÜ NASIL YAIYORSANIZ ÖYLE BR GÜN GEçRN

Örencilerin son hafta bütün konular kartrm ya da unutmu gibi hissedebileceine dikkat çeken Özgür Akolan, Bu durum gayet normal. Eer yeterince çaltysanz, snav esnasnda bu konular aklmza gelecektir. Snav günü 09.45te snava gireceiniz yerde olacak ekilde yola çkn. Snava gireceiniz snfta herhangi bir sorun varsa, görevliye bunu iletmelisiniz. Snav akam kayg yaamanz çok normal. Kendinizi hiçbir eye artlandrmayn. Normal bir günü nasl yayorsanz öyle bir gün geçirin. Snava girmeden bir gün önceki akam elinizden geldiince olumlu düüncelerle uyuyun. çsel motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa o kadar baarnz artar. Beslenme alkanlnz deitirmeyin. Snav günü kahvaltda her gün tükettiiniz besinleri tüketin. Snava girmeden önce snav kurallarna mutlaka bakn. Zor sorulardan balayan kitapçk önünüze geldiinde moralinizi bozmayn. Her soruyu çözdükten sonra optie mutlaka iaretleme yapn. Yapamadnz sorular kesinlikle moralinizi bozmasn. Kötü etkilenmemek için TYT snav bittikten sonra sorulara baklmamas gerekiyor. Pazar günü AYT ve YDT snav da bittikten sonra bütün snavlarn cevaplarna topluca bakabilirsiniz diye konutu.

STRES çOCUKLARINIZA YANSITMAYIN

Örenciler kadar velilere de büyük rol dütüünü dile getiren Akolan sözlerine öyle devam etti:

çocuunuza çalmalar nasl gidiyor? Snava hazr msn? gibi sorular sormayn. çocuklarnz arkadalaryla kyaslamayn. Aile içindeki maddi ve manevi sorunlar çocuklarn yannda dile getirmeyin. Bu dönemde misafir kabul etmeyin. Stresi çocuklarnza yanstmayn. Yeme içme ve uyku düzenine müdahale etmeyin. Ek gdalar ve vitaminler noktasnda srarc olmayn. Özellikle snav sabah hiç alk olmad yiyecekler yemesini teklif etmeyiniz. çocuunuzun deneme çözdüü saat aralnda evde sessiz bir ortam oluturun.

BU LK SINAV DEL, SON SINAV DA OLMAYACAK

Teorik hazrlk kadar tercihlerin de önemli olduunu ifade eden Özgür Akolan, snav sonras yaplmas gerekenleri öyle sralad:

Snav açklanana kadar dinlenin. Gitmek istediiniz üniversiteleri gezerek bölümler hakknda bilgi alabilirsiniz. Hiçbir zaman istemediiniz bölümleri yazmayn. 10 yl sonra kendinizi nerede görmek istiyorsanz plannz ona göre yapn. Bu ilk snav deil, son snavda olmayacak.

Ana Sayfaya Git