Denizi gördüler

Denizi ilk kez gördüler, İstanbul Boğazı'na hayran kaldılar.

Haberler 01.05.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARNAVUTKÖY Belediyesi, Mardinli çocuklar için ehit Kaymakam M.Fatih Saftürk ansna 3 günlük gezi düzenlendi. Arnavutköy Belediye Bakan Haim Baltacnn misafiri olarak stanbula, Mardine bal Derikten gelen 150 örenci rehber eliinde Yldz Teknik Üniversitesi ve stanbul Teknik Üniversitesini gezerek bilgi ald. 11inci snfta okuyan örenciler Dolmabahçe, Beikta, Fatih Cami, Eyüp Sultan Cami, Sultan Ahmet Meydan ve Topkap Saray gibi tarihi turistik meknlar da yakndan görme ansn yakaladlar.

DÜÜNDÜÜMDEN DAHA GÜZELM

stanbuldaki üniversiteleri ve tarihi turistik kültürel yerleri ziyaret eden Mardinli örenciler stanbul gezilerini, muhteem boaz turuyla tamamladlar. Boaz turunda rota Beikta, Üsküdar, Beylerbeyi ve Kabata oldu.

stanbula ilk defa gelen17 yandaki Yusuf Burke Boaz çok beendiini söyledi. Büra Ayverdi stanbulun çok güzel ehir olduunu ve Mardine dönünce stanbulu herkese tavsiye edeceini ifade ederken, 17 yandaki Hamdiye Tan ise stanbulu çok merak ediyordum. Düündüümden daha güzelmi.yi ki geldim. Üniversiteleri gezdik. stanbul dedikleri kadar varm. çok muhteem bir ehir. Mardine geri döndüümde herkese anlarm anlatacam dedi.

STANBULA IK OLDUM

stanbulu gördükten sonra geçmiteki düünceleri deien 18 yandaki Oruç Merat, unlar söyledi: En çok camileri beendim ve Ayasofya ve Sultanahmet camisinde namaz kldm. Abim stanbulda okumutu. Üniversiteleri gördüm mutlu oldum. Hem burada okuyup hem de ömür boyu burada yaamak istiyorum. Ankara ve zmirde üniversiteye gitmek istiyordum ama bu ehri görünce resmen k oldum. Ben burada okumak istiyorum.

Unutamayacaklar anlar yaayan Mardinli çocuklar, gezinin finalinin stanbul Boaznda balk ekmek yiyerek tamamladlar.

Ana Sayfaya Git