Derede kayak keyfi

Muş’ta etkisini sürdüren dondurucu soğuklar sebebiyle yüzeyi buz tutan dere çocukların kayak ve oyun sahası oldu.

Haberler 30.12.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine bal Sungu beldesini ikiye bölen Sungu Deresinin yüzeyi tamamen buz tuttu. Bu durumu frsat bilen çocuklar, dere yatanda kayarak doyasya elendi.
Yaann yeni tip koronavirüs (Kovid 19) nedeniyle okula gidemeyen çocuklar, ilkel yöntemlerle tahtadan yaptklar kayaklarla derenin üzerinde birlikte kayarak oynamann keyfini çkaran çocuklar, buzun kalnl yaklak 20 santim metreye ulamas sebebiyle krlmasnn mümkün olmadn söyledi.
Dereyi kontrol ettikten sonra derenin üzerine çkp ham kaydklarn hemde çeitli oyunlar sergilediklerini belirten Caner Eren, Her k olduu gibi bu k da yüzeyi buz tutan Sungu Deresi bizim oyun alanmz oldu. Bu yl yaanan pandemi nedeniyle uzun süreden beri okula gidemiyoruz. Etkili olan dondurucu souklardan dolay Belde içerisinde geçen dere tamamen buzla kapland. Bizde zamanmz deerlendirme için burada kzakla kayar. Beldenin tüm çocuklar derenin üzerine gelip çeitli oyunlar sergiliyor diye konutu.
Hüseyin Yalçn ise belde içerisinde geçen derenin souklar nedeniyle buz tutuunu belirterek, pandemi sonucu okula gidemeyen çocuklar için elence merkezi haline geldiini söyledi.

Ana Sayfaya Git