Derikli nine Cumhurbaşkanı sayesinde hayalini gerçekleştiriyor

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan 10 çocuk annesi 65 yaşındaki Gülistan Durak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma öğreniyor.

Haberler 17.02.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoann balatt okuma yazma seferberliinin ardndan Derikte vatandalardan gelen talep üzerine lçe Halk Eitim Merkezi tarafndan düzenlenen kurs says 5ten 14e yükseldi.

çeitli nedenlerle bugüne kadar okuma yazma örenemeyen yalar 20 ile 65 arasnda deien çounluu kadn 75 kiinin kurslara kayt yaptrmasyla kursiyer says 239a yükseldi.

lçede ilerleyen yana ramen okuma yazma hayalini gerçekletirmek isteyen kadnlardan biri de 65 yandaki Gülistan Durak oldu.

Cumhurbakan Erdoan tarafndan okuma yazma seferberlii balatldn televizyondan örenen Durak, kayt yaptrd kursta hayatnn ikinci baharnda eline kalem ald.

Yöresel kyafetiyle katld kursta büyük bir azim ve dikkatle eitim alan Durakn en büyük hayali evlenen, ayr evlerde yaayan çocuklaryla cep telefonuyla mesajlap, onlarn hatrlarn sormak.

- Okuma yazma bilmediimiz için skntlarla karlayorduk

Durak, AA muhabirine yapt açklamada, 10 çocuundan 9unun evli olduunu, 30u akn da torunu bulunduunu söyledi.

Köyde yaarken artlar uygun olmad için kz kardei ile hiç okula gitmediini ifade eden Durak, bu nedenle bir harf dahi bilmediini belirtti.

Derikin dna çktmzda, bir yere gittiimizde okuma yazma bilmediimiz için skntlarla karlayorduk. Bir yaz dahi okuyamyordum. diyen Durak, öyle devam etti:

Televizyon izlerken Cumhurbakan Erdoan konuuyordu. Olum okuma ve yazma seferberliinden bahsedildiini söyledi. Cumhurbakan, Okumann ya yok, herkesin okuma yazma örenmesi gerekir. dedi. Bu haberden sonra ben de okuma yazma örenmek istedim.

- Artk kendim okumak istiyorum

Durak, cep telefonuna gelen mesajlar okuyamad için sürekli bakasndan yardm aldn dile getirerek, bekar olu ile yaadn ancak onun da evlenmesi halinde yalnz kaldnda daha çok sknt yaayabileceini aktard.

Sürekli bakasndan yardm istiyordum. Okumann ya yok. Artk kendim okumak istiyorum. ifadelerini kullanan Durak, eitimin önemine deindi.

Durak, Ben sknt çektim, çocuklarmz sknt çekmesin. Artk kendi ihtiyaçlarm kendim karlamak istiyorum. Beni arayanlar oluyor, telefonuma mesajlar geliyor. Kimin aradn, mesajlarda ne denildiini bilmiyorum. Okuma yazmay örendiimde çocuklarma mesaj göndermek, onlarn durumunu sormak istiyorum. eklinde konutu.

- Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz

Kursta öretmen Gökmen Güven, Durakn çok baarl ve azimli olduunu söyledi.

Geçmite kz çocuklarnn okutulmadn ancak durumun deitiini, bölgede eitim alan kz çocuklarnn baarl olduunu vurgulayan Güven, nallah Gülistan annemize de okuma ve yazmay öreteceiz. Cumhurbakanmza bu konuda çok teekkür ediyoruz. Okuma yazma örenildikçe sorunlarmz inallah azalacak. diye konutu.

Derik Halk Eitim Merkezi Müdürü Mustafa çekmez de, balatlan okuma yazma seferberliinin ardndan ilçe merkezi ve krsal mahallelerde youn bir saha çalmasna girdiklerini söyledi.

lave düzenledikleri 5 kursta 75 kursiyerin eitim aldn dile getiren çekmez, kurslara özellikle ileri yalardaki kadnlarn ilgi gösterdiini vurgulad.

Vali Mustafa Yaman ve Kaymakam Hakan Kafkasn destek ve katklaryla ilçede okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamas için çaltklarn ifade eden çekmez, seferberlii balatan Cumhurbakan Erdoan ve çarsna yant veren kursiyerlere teekkür etti.

çekmez, kursa katlan kadnlara Kaymakamlk desteiyle yöresel elbise kuma ve eitimlerine katk sunacak kitaplar hediye etiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git