Derik'te öğrenciler, okulun pencerelerine kuş yuvaları yaptı

MARDİN'in Derik ilçesinde öğrenciler, hayvan sevgisinde farkındalık oluşturmak amacıyla karton ve tahtadan kuş yuvaları yaptı. Ardından yapılan yuvalar, sınıfların pencere kenarlarına yerleştirildi.

Haberler 15.05.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derikte Seydi Keskin lk ve Ortaokulu öretmen ve örencileri, hayvan sevgisinde farkndalk oluturmak amacyla karton ve tahtadan ku yuvalar yapt. Ardndan yaplan yuvalar, snflarn pencere kenarlarna yerletirildi.

OKULUN PENCERES

Örencilere hayvan sevgisini alamak amacyla yuva yaptklarn belirten öretmen Kübra Kaya, Örencilerime derslerden önce hayvan sevgisini öretmeyi amaçladm. Buradaki çocuklarn sokaktaki hayvanlara kar davranlarn deitirebilmek, olumlu davranlar oluturabilmeyi amaçlyoruz. Evde 2 kedi besliyorum. Burada yapacamz ku yuvalarnn daha salkl olacan düündüm. Kularn barnmaya ihtiyac var. u anda 2 yuvada kular var, u an üreme dönemindeler dedi.

Örenci Azize Yüzal ise, çok güzel bir proje oldu. Hayvanlarla aramzdaki sevgi ba güçlendi. Böylece hayvanlarla sevgi içinde olduk. Hayvanlarn barnmaya ihtiyac var. Hayvanlar çoaldkça, doamz daha enleniyor, daha güzel oluyor. nsanlar birbirleriyle sevgiyle yaklayor, hayvanlara zarar vermiyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git