Derik'te öğretmensiz ve gözetmensiz sınav

MARDİN'in Derik ilçesinde bulunan Seydi Keskin Ortaokulu'ndaki öğrenciler, onur sistemi uygulaması kapsamında sınavlara öğretmensiz ve gözetmensiz giriyor.

Haberler 14.05.2019 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun gündeme getirdii gözetmensiz snav uygulamas, Derik ilçe merkezinde bulunan Kale Mahallesindeki Seydi Keskin Ortaokulunda da hayata geçirildi. Okul idaresinin ald karar dorultusunda, onur sistemi uygulamas ile snavlara, balarnda bir öretmen veya gözetmen olmadan ilk defa ngilizce snavyla balad. Kopya çekmeyerek kendilerine olan güveni sarsmadklarn belirten 8inci snf örencisi Jinda Erol, lk defa böyle gözetmensiz snav oluyor. Öretmenlerimiz bize güvendi, biz onlarn güvenlerini sarsmayacaz. Bize güvendikleri için öretmenlerimize teekkür ederiz. Bütün snavlarmzn öyle olmasn istiyoruz dedi.

ÖRETMENSZ SINAV

8inci snf örencisi Ayenur Dora ise lk defa böyle öretmensiz ve gözetmensiz snava giriyoruz. Öretmenlerimiz bize güvendii için çok mutluyuz. ngilizce dersinde öretmensiz bir snav oldu. lçemizde ilk defa böyle gözetmensiz bir snav oluyor. Öretmenlerimiz bize güvendi, öz güvenimiz art, bu sebeple çok mutluyuz diye konutu.

Seydi Keskin Ortaokulunda ngilizce öretmeni Kübra Kaya da Bakanmz Ziya Selçukun hayaliyle biz bu yola bavurduk. lk defa Derikte uygulanan bir sistem. Bu sistem sayesinde çocuklar gözetmensiz olarak snav yaptryoruz. Gözetmensiz olarak yaptklarmz snav, psikolojik ve dier açlardan gelitiini düünüyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git