Ders heyecanı!

Doğu ve Güneydoğu'da "uzaktan eğitim"le ders heyecanı

Haberler 24.03.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yaylmasn engellemek amacyla eitime verilen 1 haftalk arann sona ermesi ile uzaktan eitim süreci balad.

Türkiye genelinde olduu gibi Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde de ilk, ortaokul ve lisede okuyan binlerce örenci, sabah erken saatte bilgisayar ve televizyonlarn karsna geçerek TRT-EBA TV ve Eitim Biliim A (EBA) üzerinden ilk derse katlmann heyecann yaad.

lk ders heyecannn yaand Diyarbakr, Mardin, Siirt, Elaz ve rnakta evde çocuklar için okul ortam oluturan aileler, televizyon karsna masa ve sandalye kurarak örencilerin rahat bir ekilde ders ilemesini salad.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun konumasn izleyen, tavsiyelerini dinleyen örenciler daha sonra derse balad.

Evde eitim, örenciler kadar velileri de memnun etti.

- MLL ETM BAKANIMIZA TEEKKÜR EDYORUZ

Mardinde lise örencisi Cemil Sincar, AA muhabirine yapt açklamada, virüs salgnndan korunmak için evden çkmadklarn dile getirerek, dersleri de evde ilediklerini aktard.

Milli Eitim Bakanmza bizi unutmad için teekkür ediyoruz. Evde ders yapmak güzel bir duygu. diyen Sincar, okulu da çok özlediklerini belirtti.

Sincar, salklarn korumak için evde eitim göreceklerini kaydetti.

Veli smail Sincar da saln her eyden önemli olduunu belirterek, Allah devletimizden raz olsun. çocuklarmz uzaktan eitimle eksiklerini tamamlayabilecekler. Hem salk açsndan hem eitim açsndan bizi eksik brakmadlar. Gerekli admlar atlyor. diye konutu.

Nusaybin ilçesinde yaayan Yldrm lkokulu 1. snf örencisi Mustafa Altunkaynak, evinde ilk dersi takip etti.

Koronavirüs nedeniyle okullarn tatil edildiini ifade eden Altunkaynak, Bugün de televizyondan derslerimi görüyorum. diye konutu.

Altunkaynak, okulunu, öretmenlerini ve arkadalarn çok özlediini belirtti.

- SANK SINIFTAYMI GB HOCALARI DNLYORUM

Elazda, 8. snf örencisi Mert Can Süzgeç, odasn snfa dönütürdüünü dile getirerek, derslerine odaklandn, evde eitimden memnuniyet duyduunu aktard.

Televizyondaki hocalar kendi hocam gibi izliyorum. Bu süreci bu ekilde atlatmaya çalacaz. nallah bu kötü günler geçer de bir an önce okulumuza döneriz. diyen Süzgeç, unlar kaydetti:

TRT EBA TV sayesinde sanki snftaym gibi hocalar dinliyorum. Bu benim için çok yararl oldu. Evde tek bana dersleri dinlemek benim için daha iyi oldu. Konular daha iyi anlayabiliyorum.

- DEVLETMZ ETM EVMZE GETRD

Anne Arzu Süzgeç de devletin desteklerinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Devlet her konuda yanmzda. Allah devletimize zarar vermesin. Devletimiz okulu, eitimi evimize getirdi. çok güzel ortam yaratt evde. ifadelerini kullanan Süzgeç, Türkiyenin zor bir süreçten geçtiini, bu süreçte yaldan gence her kesimi düünen devletin salktan her türlü ihtiyaca kadar eksikleri giderdiini aktard.

Süzgeç, Bütün ülkelerden iyi durumdayz. çok iyi önlemler alnyor. Allah büyüklerimizden raz olsun. eklinde konutu.

- OKUL EVMZE GELD

rnakta 10. snf örencisi Yasin Kant, koronavirüs tedbirleri kapsamnda eitime ara verilmesi nedeniyle bir hafta derslerden uzak kaldklarn anlatarak, Milli Eitim Bakanl sayesinde evde derslerden geri kalmamalar için eitim balatldn aktard.

Derslerin okuldan farksz olduunu gördüünü ifade eden Kant, çok yararl olacana inandn belirtti.

Kant, Notlarm alyorum. Bize bu uygulamay sunan Bakanlmza ve devlet büyüklerimize teekkür ediyorum. Umarm ülke olarak bu süreci en ksa zamanda atlatrz ve hayat tekrar normale döner. dedi.

Anne Züleyha Kant ise, bu uygulama sayesinde örencilerin derslerden geri kalmadn dile getirerek, Okul evimize geldi. diye konutu.

Türkiyenin bu zorlu süreci de atlatacana inancnn tam olduunu anlatan Kant, kendilerine ve örencilere destek sunan yetkililere teekkür etti.

- çOCUKLARIM EVNDE OKUL ORTAMINDA DERS GÖRÜYOR

Siirtte veli Veysi Kezer, örencilere yönelik uzaktan eitim verilmesinden memnuniyet duyduklarn belirterek, eitimin çok faydal olacana inandn söyledi.

Kezer, çocuklarm bu sayede virüs bulama riski olmadan evinde, okul ortamnda ders görüyor. Bu eitimi destekliyor, Milli Eitim Bakanmza teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git