Ders isimleri niye değişti?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaokullarda bazı derslerin isimlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Amaç ders isimlerini değiştirmek değil, ilgiyi artırmak. Öğrencilerin doğa bilimlerine olan ilgilerini uyandırmak ve ileride alacakları, fizik, kimya ve biyoloji derslerine temel oluşturmak amacıyla böyle bir düzenlemeye gidildi" dedi.

Haberler 11.05.2020 - 22:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, CHP Nide Milletvekili Ömer Fethi Gürerin, orta öretim kurumlarnda 2020-2021 eitim öretim ylnda baz derslerin isimlerinin deitirilmesinin nedenlerine ilikin soru önergesini yantlad. Bakan Selçuk, Doa Bilimleri Deneyimi dersinin, ikinci dönem Doa Enerji ve Enerji Dönüümü dersi, Sosyal Bilimler Deneyi dersinin ise Sosyal Bilim çalmalar dersi olarak deitirilmesinde amacn, örencilerin doa bilimlerine olan ilgilerini uyandrmak ve ileride alacaklar, fizik, kimya ve biyoloji derslerine temel oluturmak olduunu söyledi.

Bakan Selçuk, 2023 Eitim Vizyon Belgesinde geçen; Ortaöretimde örencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarna uygun esnek modüler bir program ve ders çizelgesi yapsna geçilecek, haftalk ders çizelgesinde yer alan ders çeitlilii azaltlacak ve dersler yükseköretimle uyumlu hle getirilecektir hedefi dorultusunda ileriki snflarda doa bilimlerine yönelebilecek 9uncu snftaki örencilerimizin ilgilerini uyandrmak, konu bilgilerinden ziyade temel kavramlar anlamalarn salamak ve ileride alacaklar fizik, kimya ve biyoloji derslerine temel oluturmak üzere düzenlemeye gidilmektedir. Yeni ortaöretim tasarmnda örenciler üst snf seviyelerinde fizik, kimya ve biyoloji derslerini ayr ayr disiplinler halinde almaya devam edeceklerdir ifadelerini kulland.

AMAç DERSLERN ADINI DETRMEK DEL

Milli Eitim Bakan Selçuk, 9uncu snf seviyesinde yaplmas planlanan düzenleme ile Sosyal Bilimler Deneyimi ve Sosyal Bilim çalmalar derslerinin dünya genelinde kabul gören bütüncül program yaklamna uygun olarak tasarlandn belirterek, Burada amaçlanan tarih ve corafya derslerinin adn deitirmek deil bunlarla birlikte sosyal bilimlere konu olan ekonomi, hukuk ve antropoloji gibi alanlarn da temel kavram ve düüncelerini kullandrarak örencilerimizin küresel balamda seçilecek temalar çerçevesinde çeitli vakalar inceleyip deerlendirebilmelerini salamaktr. Yeni ortaöretim tasarmnda örenciler üst snf seviyelerinde tarih ve corafya derslerini ayr ayr disiplinler halinde almaya devam edeceklerdir dedi.

Ana Sayfaya Git