Ders kitapları geri dönüşümde

Milli Eğitim Bakanlığınca, Sıfır Atık Projesi kapsamında başlatılan yeni proje ile öğrenci ve öğretmenler, ücretsiz dağıtılan ders kitapları ile defter ve atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması için gönüllü olabilecek. Çalışma, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı telafi eğitimlerinin sonunda başlatılacak

Haberler 11.06.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), Sfr Atk Projesi kapsamnda balatlan yeni proje ile örencilerle öretmenlere datlan ücretsiz ders kitaplar, defter ve atk katlar geri dönüüme kazandrlacak.

Sfr Atk Projesi kapsamnda israf önlemek, kaynaklar daha etkili, ekonomik ve verimli kullanmak, atk miktarn azaltmak ve atklar ekonomiye kazandrmak için MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüünce yürütülen projelere bir yenisi eklendi.

DERS KTABI GER DÖNÜÜME KAZANDIRILACAK

Buna göre, her yl okul öncesi eitim, ilkokul, ortaokul, lise örencileri ile öretmenlere ücretsiz datlan ders kitaplar ile defter ve atk katlarn geri dönüüme kazandrlmas için okul müdürlüklerince gönüllülük esasna göre toplanarak deerlendirilmesi salanacak.

çalma, 2020-2021 eitim-öretim yl telafi eitimlerinin sonunda balatlacak.

l ve ilçe milli eitim müdürlükleri koordinasyonundaki çalma, resmi okul ve kurumlarda yürütülecek.

Okullar, geri dönüüme kazandrlan ders kitaplar ile defter ve atk katlara ilikin bilgileri, 29 Ekim 2021e kadar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüüne iletecek.

Ana Sayfaya Git