Ders saatleri gençlerin doğasına aykırı

İngiliz araştırmacılar, derslerin sabah erken saatlerde başlamasının gençlerin doğasına aykırı olduğunu ortaya koydu.

Haberler 16.04.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

The Independent gazetesinde yer alan habere göre, ngilteredeki The Open University adl açk öretim üniversitesi ve Nevada Üniversitesinden aratrmaclar derslerin 09.00da balamasnn insan doasna aykr olduunu bu nedenle de akademik performansta düüe yol açt sonucuna vard.

Aratrma kapsamnda 200 örencinin çalma modellerini inceleyen uzmanlar, akademik performansn en iyi olduu saatlerin 11.00 ile 21.30 arasnda olduunu ortaya çkard. Aratrmaclar, örencilerden en iyi performansn alnmas için derslerin en erken saat 11.00de balamas gerektiini savundu.

DERS SAATLER UYGUN DEL

çalmaya göre, ergenlik döneminde balayan biyolojik deiiklikler insanlarn doal uyku döngüsünü 3 saat ileri atyor, bu nedenle de gençler doalarna aykr olduunu hissettikleri uyku düzeniyle mücadele etmek zorunda kalyor. nsann doal uyku döngüsü ile eitim kurumlarnn saatlerinin uyumazlnn bireylerde önemli miktarda uyku eksikliine yol açtna iaret edilen çalmada, Uyku eksiklii, akademik performansn azalmasnn yan sra obezite, depresyon ve madde bamll riskini de artryor. ifadelerine yer verildi.

Open Universityden Paul Kelley, Örenciler, çalma saatleri kiisel düzenleriyle uyutuunda ve en verimli olduklarn bildikleri saatlere denk geldiinde daha baarl oluyor. dedi. Kelley, erken kalkmak zorunda kalmann örencilerin zihinsel sorunlarn artrdn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git