Ders sayısı azalıyor!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyacağı yeni ortaöğretim modeli ile lise öğrencileri, üniversitelerde olduğu gibi kendi istediği dersleri seçebilecek. Liselerde ders sayısı azalacak ve kariyer ofisleri kurulacak.

Haberler 18.05.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, yeni ortaöretim modelini yarn yapaca basn toplantsyla kamuoyuna duyuracak. Bakanlk yetkililerinin verdii bilgiye göre, yeni ortaöretim sistemi ilk olarak 2020-2021 eitim öretim döneminden itibaren 9uncu snflarda uygulanmaya balayacak ve dier basamaklarda yeni sisteme kademeli bir geçi olacak. Yeni modelde yaparak ve uygulayarak örenme arlk kazanacak.

DERS SAYISI AZALIYOR

Yeni modelin getirdii önemli deiikliklerin banda ders saysnn azalmas geliyor. Liselerde 12nci snflarda ders saatleri azaltlacak ve destek çalmalar yaplmaya balanacak. Ayrca 12nci snflarda yenilikçi dersler müfredata konacak.

DERSLER SEçMEL OLACAK

Yeni modelde lise örencileri de üniversitelerde olduu gibi kendi istedii dersleri seçebilecek. Örencinin her alandan ders alabilecei dengeli bir ders çizelgesi yaplacak. Liselerde Bilgi Kuram zorunlu ders haline gelecek.

KARYER OFSLER GELYOR

Örencileri yetenekleri dorultusunda yüksek örenime yönlendirmek amacyla liselerde Kariyer Ofisleri kurulacak. Haziran aynda örenciler ders görmek yerine, proje sunumlar, portfolyo hazrlklar gibi yaam becerileri etkinliklerine katlacak.

Ana Sayfaya Git