Ders zili çaldı!

Tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, yarından itibaren Kovid-19 tedbirleriyle haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak

Haberler 06.09.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde Kovid-19 tedbirleri alnarak tüm hazrlklarn tamamland okullarda bugünden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eitime balanacak.

Yeni eitim öretim yl hazrlklar kapsamnda okul öncesi ve ilkokul birinci snf örencileri, 1-3 Eylülde okullarda yüz yüze yürütülen uyum eitimine katld. Bu çerçevede, 165 bin 450 öretmen tarafndan toplam 2 milyon 359 bin 422 örenciye uyum eitimleri verildi.

Ülke genelinde tüm kademe ve snf seviyelerindeki yaklak 18 milyon örenci ile 1 milyonun üzerinde öretmen, salgn öncesinde olduu gibi bugün itibaryla haftada 5 gün yüz yüze eitime katlacak. Yüz yüze eitimin balamasyla Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda Kovid-19 tedbirleri alnarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açlacak.

Yaklak 58 bin okula Kovid-19 tedbirleri kapsamnda maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlaryla ilgili 650 milyon lira ödenek gönderildi, 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Bakanlk bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eitimin aksamamas için tüm süreçler anlk takip edilecek. Örenci ve personelin hasta, temasl veya risk durumlar Milli Eitim Bakanl ile Salk Bakanl arasndaki veri entegrasyonu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yaplacak.

YÜZ YÜZE ETMN DEVAMI çN AI VE PCR TEST TARAMALARI

Kovid-19 Salgnnda Okullarda Alnmas Gereken Önlemler Rehberine göre, öretmen ve okul çalanlarnn a olmamalar durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmalar istenecek.

Okul içerisinde, ortak alanlarda, snflarda, öretmen odalarndaki maske atk kutularnn günlük boaltlmas salanacak. Tüm okullarda yeterli sayda maske Milli Eitim Bakanl tarafndan temin edilecek.

Öte yandan okulun rutin temizliinin sklatrlmas, çocuklarn, öretmenlerin ve dier okul çalanlarnn el hijyeni için su ve sabun ile el ykama olanaklar salanacak. Ayrca okullardaki ortak alanlara uygun sayda el antiseptikleri de konuldu.

DERS SAATLER AZALTILMAYACAK

Yüz yüze eitimler, tpk Kovid-19 salgn öncesinde olduu gibi ders saatleri azaltlmadan ve mevcut öretim programlarnn bütünü dikkate alnarak yaplacak. Ders süreleri, snf boyutlar ve örenci says da dikkate alnarak 40 dakikay amayacak ekilde planlanacak.

Okul bahçesinde ve çevresinde örencilerin, öretmenlerin, dier çalanlarn kalabalk gruplar oluturmamas, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, teneffüs saatlerinin farkl zamanlarda düzenlenmesi, snf içerisinde örencilerin oturma düzeninin yüzleri ayn yöne dönük olacak ekilde oluturulmas salanacak. Bunun yannda, yüksek sesle yaplan egzersizler, açk alanda ve örenciler arasnda tercihen en az 2 metre mesafe braklarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduunca farkl zamanlara yaylarak ve Kovid-19 tedbirleri alnarak yürütülecek.

Okulun balangcnda velilere, olas hastalk durumunda bilgi paylaabilmeleri için bilgilendirme formu verilecek.

Salgn döneminde veli ve ziyaretçilerin mümkün olduunca okul bahçesi de dahil okul içerisine girilerine izin verilmeyecek.

Zorunlu durumlarda ziyaretçilerin okul bahçesi girii, bahçenin olmad durumlarda da en d noktadan itibaren girileri srasnda maske takmalar salanacak. Ziyaretçilerin okul içine alnmas gerektiinde ise HES kodu kontrolü yaplacak.

Ana Sayfaya Git