Ders zili evlerde çaldı

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı uzaktan eğitim ile başladı. İstanbul’da iki kardeş evlerinde EBA’dan uzaktan eğitim ile ders başı yaptı. Yaz tatilinin ardından yeniden uzaktan eğitim ile ders başı yapan öğrenciler, okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti.

Haberler 01.09.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün uzaktan eitimle balayan 2020/2021 eitim öretim ylnda örenciler uzaktan eitim ile ders ba yaptlar. Tüm Türkiyede olduu gibi stanbulda da 2020/2021 eitim ve öretim yl uzaktan eitimle balad. Yaz tatilinin ardndan uzaktan ders eitim ile tekrar ders ba yapan örenciler, okulu ve arkadalarn çok özlediklerini belirtti.

EBA TVNN çERKLERN çOK BAARILI BULUYORUM

Bu sürecin tüm dünyann içerisinde olduunu söyleyen örenci velisi Burak Varlk, Bu durum kolay bir ey deil insanlarn alkanlklar var. Bu durumla çocuklar yeni bir düzene geçmeye çaltlar. Örencilerin sürece altklarn düünüyorum. Tabi bu farkl ortam, örencilerin sosyallemesini biraz zorlatryor fakat içerikleri çok beeniyorum. Örenciler izlerken ve tekrarlarn izlerken balarnda durmaya çalyorum ve bilmediklerini öretmeye çalyorum. Bu tarz eitimler yurt dnda var salgn nedeniyle de Türkiyede mecburi olmak durumunda kald. Temel konularn öretmenlerle bire bir ilenmesi ve bunun dnda da EBAdan içeriklerin takip edilmesi bu süreci en kolay atlatacamz bir durum oldu. Ayrca snf öretmenleri çeitli programlar üzerinden balanarak canl derste yapyorlar. EBA TVnin içeriklerini çok baarl buluyorum eklinde konutu.

SALGIN DÖNEM GEçERSE ARKADALARIMLA GÖRÜECEM

Okullarn açld için çok heyecanl olduunu belirten örenci Fehim Varlk, Derslerimi evde izleyerek takip ediyorum. Salgn dönemi geçerse arkadalarmla görüeceim. Okulu ve arkadalarm çok özledim ifadelerini kulland.

EBA LE DERSLERDEN GER KALDIIMIZI DÜÜNMÜYORUM

Pandemiden dolay okula gidemediklerini belirten örenci Mustafa Fatih Varlk, Derslerimizi internet üzerinden takip ediyoruz. Okuldaki gibi olmasa da EBAdan derslerden geri kaldmz düünmüyorum. Hocamzla canl balant yaparak okul açlnca hangi dersleri yapacamz anlatyor dedi.

Ana Sayfaya Git