Ders zilini çaldı

Bakan Selçuk, köylerde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimin başladığını açıkladı.

Haberler 16.02.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaryl tatili sonras Milli Eitim Bakanlnca köylerdeki okullar koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda maske, mesafe ve hijyen kurallarna uygun olarak açld. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Türkiye- Ermenistan snrndaki Idrn Aralk ilçesine bal Gödekli köyünde düzenlenen yüz yüze eitimin balangç törenine katld. Idr Valisi Hüseyin Engin Saribrahim ve protokolle birlikte okula gelen Bakan Selçuku örenciler karlad. Bakan Selçuk, snra 5 kilometre uzaklkta 600 hane ve yaklak 4 bin 100 nüfusu bulunan köydeki okulda stiklal Marnn okunmasnn ardndan Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, elindeki zili çald. Selçuk, örencileri tek tek snflarna alarak yüz yüze eitimi balatt.

KNC DÖNEMN LK DERS ZLN çALDIK

Okuldaki törende konuan Bakan Ziya Selçuk, Bugün ülkemizin bütün köy okullar ile beraber serhat ehrimiz Idrn Aralk ilçesi Gödekli Köyü lkokulunda 2020-2021 eitim öretim ylnn ikinci dönemi için ilk ders zilini çaldk. u an itibariyle köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklak 6 bin birletirilmi snf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanl olarak yüz yüze eitime balarken dier örencilerimiz de uzaktan eitim için ekranlarn karsnda yerlerini aldlar. kinci yaryl tüm örencilerime, öretmenlerime ve velilerime hayrl olmasn diliyorum. Bu hafta itibariyle ülkemizin bütün köylerindeki örencilerimizi okullarna kavuturmann ve gülümsemelerine ahit olmann mutluluu içindeyiz. Bu ilk adm takip edecek dier admm 1 Marta okul öncesi, özel öretim, ilkokul ile lise ve üniversite giri snavna hazrlanmakta olan 8 ve 12nci snf örencileri için okullarmzn kapsn açmak olacak dedi.

LK ADIM; TÜM OKULLARIN TAB OLACAI TEDBR STANDARTLARINI BELRLEMEKT

l ve ilçe merkezlerinde salgnn yaygnlk durumuna göre, belirlenen ölçütler uyarnca, okul risk derecelendirmesi yapldn belirten Bakan Selçuk, okullarn hangi koullar altnda açlaca ile ilgili de u bilgileri paylat:

Tüm snf düzeylerinde okullarmz açma konusunda da ilin kendi koullar dorultusunda admn atabilmesi için gerekli hazrlklar yapyoruz. Peki, okullar hangi koullarda açyoruz? Öncelikle unun bilinmesini isterim ki okullarmzn açlmas ile ilgili attmz tüm admlar; Bakanlmzca yaplan, uzun süren aratrma ve planlama süreçlerinin sonunda belirlendi. Bu admlarn ilki; tüm eitim kurumlarmzn, tedbir uygulamalarnda bir standarda tabi olmasn salamakt. Salk güvenliinin adil ve kontrol edilebilir olmas bizim için çok önemli. Bu kararllkla bütün evlatlarmzn ayn salk güvenlii imkanlar içinde olmas için 27 Temmuz 2020 tarihinde, Bakanlmz ile Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) arasnda imzalanan Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Birlii Protokolü kapsamnda bir klavuz yaymladk.

HER KULLANIM ALANI çN AYRI KURALLAR BELRLEDK

Bu klavuzda okul snrlar içinde örencilerin nerede ve nasl hareket edeceklerine, hangi alanlarda ve artlarda ders yapacaklarna, okulun hangi alanlarnda ne tür faaliyetlerin gerçekletirilebileceine ve öretmenlerin alaca tedbirlerin ne olacana ayrntl bir ekilde yer verildiini belirten Bakan Ziya Selçuk, Snf, öretmenler odas, okul bahçesi gibi bir okul binasnda aklnza gelebilecek her ortak kullanm alan için ayr ayr kurallar belirledik.

Klavuzun yaymlanmasnn hemen ardndan okullarmzn hijyen artlarnn iyiletirilmesi adna Okulum Temiz belgelendirme programn yürürlüe aldk. Bugün itibaryla okullarn yüzde 98.2sini oluturan 49 bin 361 okulumuz, Okulum Temiz belgesiyle yüz yüze eitime hazr hale geldi. Bunlarn yannda okulla bir ba bulunan herkesin HES uygulamas ile Covid-19 virüsüne yakalanm olmas ve temasl olma durumlar okul müdürlerine bildirilmektedir diye konutu.

ÖRETMENLERE LK DOZ AI UYGULAMASI UBATIN SON HAFTASI BALAYACAK

Okullarn açl için önemli konulardan birinin de öretmenlerin as olduunu ifade eden Selçuk, Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde son derece önemli bulduumuz bir konu da öretmenlerimize a uygulamas. Yüz yüze eitime giren öretmenler ön srada olmak üzere listeler Salk Bakanlna iletildi. Bu listeler randevu sistemine ilenmeye baland. ubatn son haftas öretmenlerimizin ilk doz alarnn yaplmasna balanacak dedi.

GEREKL CHAZI OLMAYAN ÖRENC KALMAYANA DEK TEDARE DEVAM EDECEZ

Yol haritas olan 2023 Eitim Vizyonunda temel ilkelerinden biri olan eitimde frsat adaleti dorultusunda ilerlediklerini kaydeden Bakan Selçuk, Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde, ihtiyaç sahibi olan örencilerimizin uzaktan eitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimleri karlamak üzere datmlarmza hzla devam ediyoruz. Salgn son bulup yüz yüze eitime tamamen geçtiimizde de örencilerimizin EBA ile sunduumuz içeriklerden faydalanmalarn istiyoruz. Bu sebeple uzaktan eitim için gerekli cihaz olmayan örencimiz kalmayana kadar tedarik sürecini halkmzn desteiyle sürdürmek istiyoruz diye konutu.

HER BR çOCUUN HAKKI çN HAKKIYLA çALIAN BR SSTEM KURUYORUZ

Uzaktan eitim sürecinde en önemli çalmann örenme kayplarn ortadan kaldrmaya yönelik bir eitim seferberlii balatmak olduunu vurgulayan Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konumasn öyle sürdürdü:

Bunun için her bir çocuumuzun gereksinimine uygun olarak yaplandrdmz Ulusal Destekleme Programn hazrladk. Hangi çocuk derse girdi, hangisi girmedi, hangi çocua öretmeni ne ödev verdi. O çocuk ödevi yapt m, yapmad m, kitap okumak için girdii dijital sayfada kaç dakika kald, canl derste kaç kere söz ald. Biz bunlarn cevabn dakikalaryla biliyoruz. Bu bilgimizden yola çkarak çocuklarmzn ihtiyac olan destekleme eitimini almasn, Ulusal Destekleme Programndan tam da ihtiyac ölçüsünde yararlanmasn, varsa açn kapatmasn yoksa bilgisinin pekimesini salayacaz. Her bir çocuun hakk için hakkyla çalan bir sistem kuruluyor ve o hak, çocuklarmza teslim edilecek.

OKULLAR HER YÖNDEN OLDUU GB SALIK GÜVENL AçISINDAN DA GÜVENL

Dünya standartlarnda hatta çok zaman bu standartlarn üzerinde, bir uzaktan eitim ve yüz yüze eitime geçi sürecini yönettiklerini ifade eden Bakan Selçuk, Örencilerimiz için gelitirdiimiz her çalma gibi okullarn açlndaki önlemlerin ve aldmz kararlar belirlenmi ilkeler içinde, sürdürülebilir ve denetlenebilir olmasn istiyoruz. Okullarn, her yönden olduu gibi, salk güvenlii bakmndan da güvenli olduunu bütün vatandalarmzn bilmesini ve içlerinin rahat olmasn isterim. Örenme kayplarnn telafi edileceini ve uzaktan eitimin artk bizim eitim sistemimiz içinde salam bir yeri olduunun altn çizmek gerekiyor. Sürekli güncellenen ve genileyen alt yaps ile dünyann en çok bavurulan eitim platformu EBA ve 3 TRT EBA TV kanalmz her zaman açk kalacak ve yeni içeriklerle örencilerimize ve öretmenlerimize hizmet verecek diye konutu.

EN KISA ZAMANDA HASRETN TAMAMEN ORTADAN KALKMASINI TEMENN EDYORUZ

Selçuk, eitimde üstesinden gelinemeyecek hiçbir zorluk olamayacan salgn döneminde tecrübe ettiklerini belirterek, Sizlerle mutabakat halinde ve i birlii içinde eitimde üstesinden gelemeyeceimiz bir zorluk olmayacan salgn sürecinde birlikte tecrübe ettik. Her bir çocuumuz ve öretmenimiz bizim için çok önemli. Her biri biricik, her birinin serencam kymetli. Onlar, umutla ve iyimserlikle gözlerinin içine baktmz, ülkemizin gelecei olan emanetlerimiz. unu bilmenizi isterim ki bugün bu köyde evlatlarmzla birlikte u zili çalmak onlar kadar bizleri de mutlu etti. Onlarn önce salkl olmalar ve sonra da iyi bir eitim almalar için elimizi tan altna koymaktan çekinmiyoruz. En ksa zamanda snflarmzn dolmas, okul bahçelerinin cvldamas, hasretin tamamen ortadan kalkmas temennilerimle, yeni yaryln bütün örenci ve öretmenlerime hayrl olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git