Derse dans ve sporla başlıyorlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir okulda beden eğitimi öğretmeni tarafından hayata geçirilen uygulamayla öğrenciler, belirli günlerde dersten önce 20 dakika müzik eşliğinde dans edip, farklı egzersizler yapıyor.

Haberler 06.05.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki bir okulda örenciler, derse dans edip, çeitli egzersizler yaparak balyor.

pek Mahallesindeki 15 Temmuz ehitleri Ortaokulunda görevli beden eitimi öretmeni shak Canan, sabah derse gelen örencilerin zinde kalmasn salamak ve motivasyonlarn artrmak için harekete geçti.

Okul Müdürü slam Keserden de destek alan Canan, haftada üç gün sabah derse gelen örencilere yönelik etkinlik balatt.

Bu kapsamda yaklak 120 örenci, okul bahçesinde müzik eliinde 20 dakika dans edip, çeitli egzersizler yapyor. Örenciler, keyifli geçen etkinliin ardndan derse giriyor.

Örenciler derse dinç ve neeli giriyor

Öretmen shak Canan, baz örencileri sabah okula gelirken yorgun ve uyuuk gördüünü söyledi.

Bunun üzerine okulda iki ay önce etkinlik balattklarn anlatan Canan, Örencilerin derse dansla girerek daha zinde kalacaklarn düündüm. Sabahlar derse balamadan önce bunu uyguladm. dedi.

Canan, örencilerin bu uygulamadan keyif aldn dile getirerek, Sabahlar derse balamadan önce bu etkinlii yaparak örencileri snflarna alyoruz. Bu uygulama örencilerde pozitif etki yaratt. Örenciler danstan sonra daha dinç, daha verimli, neeli ekilde derse giriyor. diye konutu.

Örencilerden Avesta Aybar ise uygulama sayesinde derslerden daha çok verim aldn belirterek, Bu sayede okula sevgim ve derslerime ilgim artt. Bende bir an önce okula gitme istei olutu. ifadelerini kulland.

Örencilerden enay Babat da etkinliin salk açsndan faydal olduunu dile getirerek, Bende ve bütün arkadalarmda olumlu deiiklikler oldu. Dersteki performansmz artt. Yaptrdklar etkinlikle kendimizi mutlu hissetmemizi salayan beden eitimi öretmenimize, okul müdürümüze çok teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git