Dersliklere 15 Temmuz şehitlerinin ismi verildi

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların isimleri, Muş Merkez Şeker Fabrikası Ortaokulundaki dersliklerde yaşatılıyor.

Haberler 14.02.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminde ehit olanlardan 15inin ismi, Mu Merkez eker Fabrikas Ortaokulundaki derslikler ile idari birimlere verildi.

Okul idaresinin ald kararla darbe giriiminde ehit düen bata Ömer Halisdemir olmak üzere 15 ehidin ismi derslikler ile idari birimlerde yaatlyor.

Okul Müdürü Erkan Umur, gazetecilere yapt açklamada, FETÖnün darbe giriiminde ehit olanlarn isimlerinin dersliklere verilmesi konusunda idare olarak karar aldklarn söyledi.

Umur, 15 Temmuz hain darbe giriiminin örencilere daha iyi anlatlmas amacyla böyle bir projeyi gelitirdiklerini belirterek, öyle konutu:

15 Temmuz ehitlerinin ismi verildi

Amacmz ülkemizde veya dünya tarihinde görülmemi derecede büyük olan bu hain hareketi örencilerimizin daha iyi anlamas, bunu idrak edip daha sonraki kalkmalara kar uyank olmalarn salamaktr. Hain darbe giriiminde 248 ehit, binlerce gazi verdik. Minnet ve ükranla anma ve onlarn isimlerini yaatma adna, isimlerini dersliklerimize verdik. 9 snfmz var ve hepsine ayr isimler verdik. Din kültürü snfmza Ömer Halisdemirin ismini verdik. ngilizce snfmzn adn ehit Erol Olçak derslii olarak deitirdik. Personel odalarmza da ehitlerimizin adn verdik. Bu proje örencilerimizi olumlu yönde etkiledi.

Müdür Yardmcs Ebru Dost Furuncu da dersliklerin kapsna ehitlerin fotoraflarn ve isimlerini astklarn dile getirerek, bu ekilde örencilerin bilinçlenmesine katk saladklarn kaydetti.

Okulun 8. snf örencisi Duygu çakmak, vatan hainlerinin 15 Temmuzda yapt darbe giriimine çok üzüldüklerini dile getirerek, Vatan hainlerinin bu insanlar öldürmeye haklar yoktu. Vatana ihanet etmek gerçekten büyük bir suç. Öretmenlerimizin hazrlad projeyle ehitlerimizin isimlerinin okulumuzda yaatlmasna çok sevindik. dedi.

Ana Sayfaya Git