Destek paketi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüsün öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla destek paketi hazırladıklarını bildirdi.

Haberler 19.03.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB, okullarn temizlik çalmalar ve uzaktan eitim sürecine ilikin youn mesai harcarken bunlara ek olarak koronavirüs salgnna ilikin örenci ve velilere yönelik psikososyal destek paketi üzerinde çalyor.

Bakan Selçuk, örenciler için uzaktan öretim yöntemiyle destek paketi hazrlandn ve içerik çalmalarnn youn ekilde devam ettiini söyledi.

81 ilde okullarda temizlik çalmalarnn da sürdürüldüüne iaret eden Selçuk, unlar kaydetti:

OKULLARDA TEMZLK

Bu önlemlere ve desteklere bir yenisini ekliyoruz. Bu süreçte salgn hastaln travmatik etkilerini azaltmak amacyla örencilerimize yönelik bir destek paketi hazrlyoruz. Örencilere yönelik çalmalar geliimsel dönemlerine uygun ekilde hazrlanm içeriklerle ve uzman bir ekiple oluturuluyor. Özellikle okul öncesi ve ilkokul ça çocuklarmza yönelik psikoeitsel videolarn hazrlanmas için ulusal psikososyal destek ekibimiz nöropedagoji, oyun terapisi, sanat terapisi alanlarnda uzman akademisyenlerle birlikte içerik üretme çalmalarna balad. Bu içerikler ksa videolar eklinde EBA aracl ile eriime açlacaktr.

Bu süreçte aileleri de unutmadklarnn altn çizen Selçuk, Gençler ve ailelere yönelik de salgnn yaratt kaygy normalletirmelerine destek olabilmek için bir klavuz hazrlyoruz. Psikolojik travmalar konusunda uzman bir akademisyen grupla çalan ekibimiz bu klavuzu da en ksa sürede tamamlayacaklardr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git