Destekleme ve yetiştirme kurslarının takvimi belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan öğrenci ve mezunlar için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) ilgili e-kılavuzla, 2018-2019 öğretim yılı birinci ve ikinci dönem ile yaz dönemi kurslarının takvimi açıklandı.

Haberler 05.09.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEBin internet sitesinde yaymlanan e-klavuza göre, DYKlerin birinci, ikinci dönem ve yaz dönemi kurslarna ilikin takvim belirlendi.

Birinci dönem kurslar 1 Ekim 2018de balayacak, 13 Ocak 2019da sona erecek. kinci dönem kurslar 25 ubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kurslar da 8 Temmuz-1 Eylül 2019de yaplacak.

Örenci ve mezunlar için ücretsiz açlacak destekleme ve yetitirme kurslar için birinci dönem örenci bavurular 17-23 Eylül 2018de, ikinci dönem bavurular 11-17 ubat 2019da, üçüncü dönem bavurular ise 24-30 Haziran 2019da alnacak. Örenciler ders ve öretmen tercihinde bulunabilecek.

Ortaokullarn 5, 6. ve 7. snflarndaki örenciler ile 9, 10. ve 11. snf örencileri en fazla 5 dersten haftalk 12 saate, 8. snftaki örenciler en fazla 6 dersten haftalk 18 saate, ortaöretim kurumlarnn 12. snfndaki örenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalk 24 saate kadar kurs alabilecek.

- Devamsz örencinin kayd silinecek

DYKlere kayt yaptran örencinin kursa devam zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulmas gereken toplam ders saatinin 10da biri kadar özürsüz devam etmeyen örencinin kurs kayd silinecek.

Örgün eitim kurumlarnda birinci ve ikinci dönem açlan kurslarda, her bir örenci ve kursiyer için, hafta içi bir günde en fazla 2 dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde en fazla 5 dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilecek. Yaz dönemi kurslarnda hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 dersten toplam 8 saate kadar kurs olabilecek.

Halk eitimi merkezince yürütülen DYKlerde de birinci ve ikinci dönem ile yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilecek.

Kurslara ait kazanm kavrama testleri, örnek ders plan ve programlar Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün resmi internet sayfasnda yaymlanacak.

- Bavurular

Kurslara, MEBe bal resmi ile özel ortaokullar, imam hatip ortaokullar, resmi ve özel ortaöretim kurumlar ve açk öretim kurumlarna devam eden istekli örenciler ile mezun durumdaki kursiyerler bavurabilecek.

Resmi örgün eitim kurumlar, açk öretim okullar ve özel öretim kurumlarna devam eden örenciler kaytl olduklar okulun bulunduu ilçe snr içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden bavuru yapabilecek. Örenciler, yaz dönemi kurslarnda okullarnn bulunduu il ve ilçe snrlar dnda kursa katlabilecek.

Resmi örgün eitim kurumlar ile özel öretim kurumlarna devam eden örenciler Eitim Biliim A (EBA) internet sitesindeki E-Okul Bilgileri le Giri Bölümünden bavuru yapacak.

Açk öretim okullarnda okuyan örenciler, kurs bavurusu için halk eitimi merkezi müdürlüklerinden ald e-kurs ifresi ile e-kurs modülüne giri yaparak DYK komisyonlarnca belirlenen okullar tercih edecek.

Kurslara devam eden mezun örenciler, halk eitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacaklar e-kurs ifresi ile e-kurs modülü üzerinden bavuru yapacak.

- Snf mevcudunun 20den fazla olmamas esas olacak

Kurs merkezlerince, e-kurs modülü üzerinden örencilerin ders ve öretmen tercihleri ile bir önceki yla ait arlkl yl sonu baar puan (AYBP), kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alnarak snflar oluturulacak.

Bir snfa devam edecek kursiyer saysnn 10dan az, 20den fazla olmamas esas olacak. Kursiyer saysnn 20den fazla olmas durumunda ikinci snf oluturulacak. Ancak, tek snfl kurs programlarnda snf kapasitesi dikkate alnarak kursiyer says 25e kadar çkarlabilecek.

Ana Sayfaya Git