Destekler ödeniyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Şehit, harp ve vazife malulleri ve çocuklarına bu yılki eğitim ve öğretim yardımı dün ödenmeye başlandı.

Haberler 09.10.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ehit, harp, vazife malulleri ve çocuklarna bu ylki eitim-öretim yardm dün itibaren ödenmeye baland.

Selçuk, yazl açklamasnda ehit, harp, vazife malulleri ve çocuklarna bu ylki eitim ve öretim yardmnn bugün ödeneceini belirtti.

Bu yardmdan 19 bin 462 kiinin yararlanacan ifade eden Selçuk, Toplamda 55 milyon 717 bin 693 lira ödeme yaplacak. lköretim (1-8. snflar) için 2 milyon 76 bin 89 lira, lise için 3 milyon 115 bin 33 lira, yüksekokul için de 4 milyon 153 bin 77 lira yardm yaplacak. bilgisini paylat.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan örencilik durumlar Milli Eitim Bakanl ve Yükseköretim Kurulu kaytlarndan tespit edilenlere, müracaat artna gerek kalmadan ödeme yaplacan belirten Selçuk, örenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin yardmlarnn ise eitim-öretim yl içerisinde müracaat etmeleri halinde ödeneceini kaydetti.

YARDIM BANKA UBELERNE GÖNDERLECEK

Ayln Ziraat Bankas, Halk Bankas, Vakflar Bankas, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankas, Ing Bank, Bankas, ekerbank, Türk Ekonomi Bankas, Yap ve Kredi Bankas ve PTT ubelerinden alanlar için yardmlar ayn ubeye, bu bankalardan almayanlar için ise Ziraat Bankas ubelerine gönderilecek.

Hak sahiplerinin T.C. kimlik numaralar ile bankaya müracaat etmeleri gerekecek.

Ayrca hak sahipleri, eitim-öretim yardm tutar ve ödeme yaplacak banka bilgisine, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. kimlik numaralar ile ulaabilecek.

Ana Sayfaya Git