Deterjan fabrikası değil okul

Diyarbakır’da bulunan Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 22 çeşit temizlik malzemesi üretiyor. Okuldan mezun olan öğrenciler, gelecek kaygısı yaşamadan iş sahibi oluyor

Haberler 18.12.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, aralarnda sv sabun, çamar suyu ve cam temizleme suyunun da bulunduu 22 çeit temizlik malzemesi üretiyor.

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kimya teknolojisi alan örencileri, öretmenleri ile okulun laboratuvarnda sv sabun, oda spreyi, bulak deterjan, parlatc, yüzey temizleyici ve cam silme suyu gibi ürünlerin bulunduu 22 çeit temizlik ürününün üretimini yapyor. Okul içerisinde bulunan laboratuvarda yaplan ürünler, kent merkezi ile krsal ilçelerdeki kamu kurum kurulularna satlarak, örenciler için ek gelir imkan salanyor. Örenciler, bu projeyle hem i deneyimine sahip olmann avantajn elde ediyor hem de çaltklar sürede aldklar ücretle aile bütçesine katkda bulunuyor.

TAM KAPASTEYE GEçLDNDE GÜNLÜK 18 TON DETERJAN ÜRETLECEKTR

Kayapnar ilçe Milli Eitim Müdürü Engin Öztürk örencilerin bu projeyle üretime olan katklarnn çok önemli olduu söyledi. Üretimi iki kat artrmak için çalmalarn devam ettiini ifade eden Öztürk, Burada 22 farkl çeit temizlik ürünü üretiliyor ve günlük 9 ton kapasite ile çalan bir laboratuvar sistemimiz mevcut. Karacada Kalknma Ajans ile yapm olduumuz protokol gereince 368 bin liralk bir hibe program dahilinde kapasite iki kat artrlp 18 tona kadar çkarlacaktr. Örencilerimiz saat ba ücret almak ile birlikte ayn zamanda sigortalar da SGK tarafndan yatrlmaktadr. Bu deerli çalma için bütün arkadalarmza teekkür ediyoruz dedi.

22 FARKLI KALEMDE TEMZLK ÜRÜNÜ ÜRETYORUZ

Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sezai Güçmen, Karacada Kalknma Ajans ile l ve lçe Milli Eitim müdürlükleri AR-GE biriminin desteiyle okulda temizlik ürünleri imal etmeye baladklarn ifade etti. Bakanln Ocak 2019 tarihi itibari ile açl onay verdii döner sermaye iletmemizde kimya teknolojisi alannda 22 farkl kalemde temizlik ürünü ürettiklerini belirten Güçmen unlar söyledi:

Laboratuvarda örencilerin çamar suyundan yüzey temizleyicisine, bulak deterjanndan oda parfümüne kadar geni yelpazede üretim yapyoruz. Bu ürünlerimiz kamu ve özel sektörden talep olmas durumunda kendilerine veriyoruz. Ayn zamanda merkez ve krsal ilçelerimize bal okullarmzn da temizlik ürünü ihtiyaçlarn karlyoruz. uan da çocuklarmz çnar, Hazro, Kulp ve dier ilçemizin okullarnn ihtiyaç duyduu temizlik ürünlerinin üretimini yapmaktadrlar.

ELDE EDLEN KAZANçLA ÖRENCLERMZE KATKIDA BULUNUYORUZ

Örencilerin çalma saatlerine göre ücret aldklarn aktaran Güçmen, Örencilerimiz çalma saatlerine göre yevmiye alyorlar ve 8 öretmen gözetiminde üretim yapyorlar. Ürünlerin imalat, kamu kurum ve kurulularnn talebi dorultusunda gerçekletiriliyor. Örencilerimizin sigortalar yaplyor. Sattan elde edilen kazançla örencilerimize katkda bulunuyoruz. Ülke ekonomisine de katma deer salam oluyoruz. Bu çocuklar buradan mezun olduklarnda artk aranlan kalifiye eleman olarak iverenler tarafndan talep edilecekler. Bizler, imzalayacamz protokollerle buradan mezun olacak örencilerimizin istihdamn salayacaz diye konutu.

KAYGIM YOK

kaygsnn olmadn ifade eden kimya teknoloji alan 11inci snf örencisi Feyza Güzel, Burada alacam i yeri açma belgesi ile üniversiteyi de bitirdikten sonra kendi i yerimi açabilirim. kaygm da pek yok. Buradan aldm ekstra ücretle aile bütçesine katkda bulunuyorum ve burada mezun olduktan sonra bana diplomann yannda verilecek olan yeri açma belgesi ile kendi iyerimi açabileceim. Öretmenlerimden ve okulumdan da çok memnunum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git