Deterjan fabrikası gibi lise

Diyarbakır'daki Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, aralarında sıvı sabun ve çamaşır suyunun da bulunduğu 22 çeşit temizlik malzemesi üretiyor.

Haberler 07.10.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, VGA markasyla sv ve kat temizlik malzemesi üretimi yapyor.

Lisenin Kimya Teknolojisi Bölümünden 112 örenci, okulun laboratuvarnda, aralarnda sv sabun ve çamar suyunun da yer ald 22 çeit temizlik malzemesi üretiyor.

Örencilerin günlük yaklak 9 ton ürettii temizlik malzemeleri, resmi kurum ve okullara satlyor.

Okul müdürü Sezai Güçmen, Karacada Kalknma Ajans ve l Milli Eitim Müdürlüü Ar-Ge biriminin desteiyle okulda temizlik ürünleri imal etmeye baladklarn söyledi.

Laboratuvarda örencilerin çamar suyundan yüzey temizleyicisine, bulak deterjanndan oda parfümüne kadar geni yelpazede üretim yaptn anlatan Güçmen, örencilerin çalma saatlerine göre yevmiye aldn belirtti.

Örencilerin 8 öretmen gözetiminde üretim yaptn ifade eden Güçmen, Ürünlerin imalat, kamu kurum ve kurulularnn talebi dorultusunda gerçekletiriliyor. Örencilerimizin sigortalar yaplyor. Sattan elde edilen kazançla örencilerimize katkda bulunuyoruz. Ülke ekonomisine de katma deer salam oluyoruz. dedi.

- Ciro hedefi yllk 2,5 milyon lira

Kimya Teknolojisi Bölümü alan efi Naif Okuyucu ise yl sonu itibaryla 2,5 milyon liralk ciro hedeflediklerini bildirdi.

malatta Salk Bakanl ile Avrupa Birliinin onay verdii ürünleri kullandklarn dile getiren Okuyucu, Bölgede kimya alannda temizlik malzemesi üreten tek okul durumundayz. Ar-Ge çalmalar sonucunda ürün çeidini 40a çkarabiliyoruz. Karacada Kalknma Ajansnn desteiyle laboratuvarmz yenileyip, kapasitesini artracaz. dedi.

- Örenciler mutlu

Örenci Esra Ayçiçek, 9 ve 10uncu snfta örendikleri teorik bilgileri 11nci snfta pratie dönütürdüklerini belirterek, Bu okulda okuduum için kendimi ansl hissediyorum. Salanan imkandan dolay okul idarecilerine ve öretmenlerime teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Devran Akçakaya da ald eitim sayesinde, mezuniyetinin ardndan kendi i yerini açabileceini anlatarak, Burada etiketleme yapyorum ve sevkiyata yardm ediyorum. Bizim için hem elenceli hem de eitici. diye konutu.

Ana Sayfaya Git