Devlet desteği alan çocuklar LGS'de başarıyı yakaladı

Aile birliği ve bütünlüğü içinde sağlıklı büyümeleri amacıyla ailesi yanında Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti alan çocuklardan 37'si, LGS kapsamındaki merkezi sınavda 400 ve üzeri puan aldı.

Haberler 10.07.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan aile yannda desteklenen çocuklar, bu yl yaplan Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snavda üstün baar gösterdi.

Bakanlk tarafndan çocuklarn aile birlik ve bütünlüü içinde salkl büyümelerini salamak amacyla Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti veriliyor.

Yoksul durumdaki ailelerin çocuklarn sadece ekonomik yetersizlikler nedeniyle kurum bakmna vermesinin önüne geçmek amacyla balatlan SED uygulamasyla binlerce çocuun ailesinin yannda kalmas saland.

SED hizmetinin etkinliinin artrlmas, ailelerde çocuk adna bir farkndalk oluturulmas, çocuklara okul d zamanlarn kaliteli, verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanlarn sunulmas amacyla hayata geçirilen Okul Destek Projesi kapsamnda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar için akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, SED hizmetinden yararlanan çocuklarn baarlarna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

çocuklarn ailelerinin yannda olmalarn önemsediklerini ifade eden Selçuk, SED hizmetiyle çocuklarn kurum bakmna alnmadan aileleri yannda desteklendiini söyledi.

çocuklara rehberlik yapldn, onlar için akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendiini belirten Selçuk, SED hizmetinden 5 ve 8. snf aralnda okuyan yaklak 12 bin çocuk yararlanyor. Proje kapsamnda kefettiimiz yetenekler de ülkemiz açsndan ayr bir gurur kayna oluyor. Ulatmz çocuklarmzn proje sonrasnda notlarnn yükseldiine ve özgüvenlerinin arttna ahit olmak mutluluk verici. Devletimizin imkanlar ile sarp sarmaladmz çocuklar bugün baar ve dereceleriyle bizleri gururlandryor. diye konutu.

Baarlar artyor, karne notlar yükseliyor

Okul Destek Projesi ile çocuklara eitim alannda rehberlik destei salanarak çocuklarn okula devam oranlar artrlyor ve okul baar puanlarnn artmasna katk salanyor. Psikososyal geliimi desteklenen çocuklarn akademik baarlar artyor, karne notlar yükseliyor.

Bu yl yaplan LGS) kapsamndaki snavda örencilerden 37si 400 ve üzeri puan ald. Mersinden bir örenci 493,3965 puan alarak yüzde 0,2lik, Amasyadan bir örenci 475 puan ile yüzde 1lik, Zonguldaktan bir örenci ise 467 puan alarak yüzde 2lik dilime girdi.

çocuklara uygun ders çalma ortamlar oluturuluyor

Okul rehberlik birimleriyle görümeler yaplarak her çocuk için özel programlar oluturuluyor. Görümeler dorultusunda okuldaki kurslara devam etmeyen ya da kurslarn yetersiz kald dersler için çocuklara okul destek kurslar açlyor. Evde uygun ders çalma imkan bulamayan çocuklar için uygun ders çalma ortamlar oluturuluyor.

Tanma toplantlar ve seminerlerle çocuklarn gelecek vizyonuna katk salamak için çeitli meslek gruplarnn tantmlar yaplyor.

çocuklara özgüven alama, onlarn kendini ifade etme becerisini gelitirme, kariyer hedefi koyma, sosyal hayata ve risklere kar çocuklarda farkndalk oluturma hedefiyle faaliyetler düzenleniyor.

Ana Sayfaya Git