Dezavantajlı kişilere hibe

AB tarafından fonlanan Çalışma Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, dezavantajlı kişilerin toplumla uyumlu hale getirilmesi ve istihdamlarının sağlanması için 23 milyon avro hibe ayrıldı.

Haberler 15.05.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii Katlm Öncesi Mali Yardm Aracnn (IPA) fonlad, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl çalma Genel Müdürlüünün yürüttüü Dezavantajl Kiilerin Sosyal Entegrasyonu ile stihdam Edilebilirliklerinin Gelitirilmesi Projesi (DESP) kapsamnda aralarnda engelliler, iddet gören kadnlarn da olduu dezavantajl kiilere 23 milyon avro hibe ayrld.

Dezavantajl kiilerin i gücü piyasasna entegrasyonunun salanmas ve buradaki her türlü ayrmclkla mücadele için hayata geçirilen DESP, dezavantajl gruplarn i gücü piyasasna ve kamu istihdam hizmetlerine eriimini de kolaylatrmay hedefliyor.

Hibe ve Hizmet olmak üzere iki bileenden oluan projede, aralarnda engelliler, iddet gören kadnlar, madde bamllar, eski hükümlüler, mevsimlik tarm içileri, yallar, evsizler ve Roman nüfusunun fazla olduu yerlerdeki dezavantajl kiilerin toplumla uyumlu hale getirilmesi ve istihdamlarnn salanmas amaçlanyor.

DESP kapsamnda, Türkiye çapnda dezavantajl gruplara yönelik mesleki eitimlerin düzenlenmesi, rehabilitasyon ve rehberlik hizmetleri ile toplumsal ön yarglarn krlmasna yönelik faaliyetleri ön plana alan projeler kabul edildi.

Aralarnda STK ve belediyelerin de olduu kar amac gütmeyen, tüzel kiilii bulunan 138 kurum ile kurulua 23 milyon avro hibe destei saland. Fondan yararlananlar 1 Kasm 2016 itibariyle projelerine balad.

- 16 ilde i gücü eilimleri aratrlyor

Projenin hizmet bileeni kapsamnda STKlarn katlmyla bilgilendirme ve eitim toplantlar yaplrken, engelli, eski hükümlü ve tutuklu, hükümlü, tutuklu ile çalan çocuklarla ailelerinin istihdam ve sosyal hayata ilikin mevcut durumlarn analiz etmek amacyla 16 ilde Gücü Eilimleri Aratrmasna da baland.

Sonraki süreçte aratrmann sonuçlarn paylamak ve dezavantajl kiilerin istihdamlaryla ilgili farkndal artrmak için Ankara, anlurfa ve Orduda politika yapc kurumlara yönelik geni katlml üç forum düzenlenecek.

DESP kapsamnda dezavantajl kiilerin toplumdaki varlna dikkati çekmek amacyla Ankarada fotoraf yarmas düzenlenecek, Edirne ve Gaziantepte iki kültürel etkinlik organize edilecek.

Ana Sayfaya Git