Dezenfektanlı mendille önlem

YKS'de adaylar, dezenfektanlı mendille koronavirüse karşı önlem alacak

Haberler 26.06.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hafta sonu yaplacak Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) girecek adaylar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl bünyesindeki Ulusal Bor Aratrma Enstitüsünde (BOREN) gelitirilen dezenfektanl mendil ile koronavirüse kar önlem alacak.

Ankarada Ulusal Bor Aratrma Enstitüsü ile Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) arasnda yaplan çalmayla hafta sonu gerçekletirilecek YKS için adaylara datlmak üzere 6 milyon bor katkl slak mendil dezenfektan üretildi. 2 milyon 433 bin 219 kiinin bavurduu snavda adaylar, gelitirilen dezenfektanl mendil ile koronavirüse kar önlem alacak. ÖSYMye teslim edilen dezenfektanl mendil, snav günü adaylarn masalarnda bulunacak.

2ER TANE VERLECEK

Eti Maden Genel Müdürlüü Teknoloji Gelitirme Daire Bakan Derya Maralolu, ÖSYM ile i birlii yaptklarn söyledi. Maralolu, snavlarn öneminin daha da arttn belirterek, Örencilerin tereddütleri olmadan, gönül rahatlyla snava girmesi için yeni bir çalma yaptk. Sv el dezenfektann kullanmak zordur ama mendil ekline getirerek kullanm kolayl salamak istedik. Örencinin çok hzl bir ekilde kullanarak, virüsün bula tereddüdünü yaamamas için ÖSYMye 6 milyon adet ürettik. Borel sv el dezenfektanndan hiçbir fark yok. Bu sadece kullanm kolayl salamak için mendil olarak üretildi. Snav binalarnn girilerine de sv BOREL koyduk. Örenciler snav olacaklar okullara girerken de ellerini dezenfekte edebilecekler. Snav salonlarnda da her örenciye 2er tane denk gelecek ekilde slak mendil örencilerimize verilecek. Snava girecek tüm örencilere de imdiden baarlar diliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git