DGS sonuçları açıklandı!

Binlerce öğrencinin beklediği 30 Haziran tarihinde uygulanan DGS sonuçları açıklandı. Ardından adayların cevap kağıtları da erişime açıldı.

Haberler 26.07.2019 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

30 Haziran tarihinde gerçekletirilen snavda ter döken binlerce adayn 4 yllk bir fakülteye girebilmek için merakla aratrd DGS sonuçlar açkland.

DGS PUANI NASIL HESAPLANIYOR?

Adaylarn testlerden alm olduu puanlardan hesaplanan saysal ve sözel standart puanlar ve ön lisans baar puanlar (ÖBP) kullanlarak adaylarn yerletirmede esas alnacak DGS puanlar hesaplanacak.

DGS puann oluturacak olan saysal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Baar Puannn arlklarn belirleyen katsaylar, Tablo-Ada yer almaktadr. Her aday için puanlar, tablodaki katsaylar ile çarplarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayn ilgili DGS puann oluturacaktr. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adaylarn DGS puan hesaplanacaktr. Her iki testten de en az 0,5 ham puan bulunmayan adaylarn DGS puan hesaplanmayacak.

ÖSYMden gelen açklama öyle;

Snava giren adaylar sorulara verdikleri yantlarn ve deerlendirme sonuçlarn inceliyebilmeleri amacyla ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 15.00ten itibaren 10 gün süreyle eriime açlmtr.

Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaralar ve ifreleri ile giri yaptktan sonra ilgili snav ve Cevap Kad Görüntüleme ekrann seçerek snavda kullandklar cevap kad görüntüsünü, cevap kadna yaptklar iaretlemeleri, bu iaretlemelerin optik okuyucularla okunmas sonucu elde edilen aday cevaplarn ve sorularn doru cevaplarn görebileceklerdir

Ayrca adaylar, aday cevaplarnn ve cevap anahtarnn yaynland form üzerindeki soru numaralarn tkladklarnda, her soru için açlan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doru cevab ile ilgili soruya kendilerinin vermi olduu cevab görebileceklerdir.

Ana Sayfaya Git