DGS'ye 390 bine yakın aday katılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2 yıllık üniversite eğitimlerini, 4 yıla tamamlamak isteyenler için 9 Ağustos Pazar günü yapılacak Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) 389 bin 308 adayın katılacağını bildirdi.

Haberler 08.08.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aygün, 9 Austosta düzenlenecek Meslek Yüksekokullar ile Açköretim Ön Lisans Programlar Mezunlarnn Lisans Örenimine Dikey Geçi Snavna (DGS) ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Snav bavurularnn 9-17 Haziranda alndn anmsatan Aygün, ki yllk ön lisans eitimlerini 4 yllk lisans programlarna geçerek devam ettirmek isteyenler için 81 il ve Lefkoa ve 89 snav merkezinde uygulanacak DGSye toplam 389 bin 308 aday katlacak. Snava girecek tüm adaylarmza imdiden baarlar diliyorum. dedi.

120 sorudan oluan DGSde saysal ve sözel testlerin uygulanacan, adaylara 150 dakika süre verileceini anlatan Aygün, testlerde çoktan seçmeli sorularn yer alacan kaydetti.

Aygün, gerekli kontroller için snav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce snava girecekleri binalarda hazr bulunmalar gereken adaylara, saat 10.00dan sonra içeriye alnmayacaklar uyars yapt.

- Snavda koronavirüs önlemleri alnacak

ÖSYM olarak snav için tüm hazrlklar yaptklarn bildiren Aygün, koronavirüs salgnna kar alnan tedbirleri öyle anlatt:

Snav binalarnn veya okullarn snavdan önce detayl temizlii yaplacak ve dezenfekte edilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamnda adaylara snav binas girilerinde görevliler tarafndan maske ve dezenfektan datlacak. steyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarn yanlarnda getirebilecekler. Snav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de datlacak. Adaylar ve görevliler kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecekler.

Okul bahçelerindeki ylmay önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve snav görevlileri dnda hiç kimse okul bahçelerine alnmayacak. Adaylar snav binalarna girite ve snav bitiminde binadan çkta, sosyal mesafenin korunmas için snav görevlileri tarafndan yönlendirilecek. Okul bahçeleri giriinde ya da önünde kümelenmenin önlenmesi için ailelerin çocuklarn braktktan sonra beklememeleri ve ayrlmalar önem arz ediyor.

ÖSYM Bakan Aygün, ayrca snav günü nüfus cüzdann kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açk tutulacak nüfus müdürlüklerinin de ÖSYMnin internet sitesinden duyurulduunu anmsatt.

- Sonuçlar 9 Eylülde açklanacak

Pazar günü düzenlenecek 2020-DGSnin sonuçlar, sadece 2020-2021 eitim-öretim yl için yaplacak yerletirmede geçerli olacak.

DGS puanlar, adaylarn snav sonuçlarndan hesaplanan sözel ve saysal standart puanlarnn ve ön lisans örenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarndan hesaplanan ön lisans baar puanlarnn (ÖBP) belli katsaylarla çarplarak toplanmasyla elde edilecek.

Yerletirmeler ise adaylarn DGS puanlar ve tercihleri ile yükseköretim programlarnn kontenjan ve koullar göz önünde tutularak bilgisayar ortamnda yaplacak.

DGS sonuçlar, ÖSYM tarafndan 9 Eylülde açklanacak. Adaylar snav sonuçlarn, T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarndan örenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Ana Sayfaya Git